Aktive pensionister

Læs om pensionistfraktionen 'Aktive pensionister'. I en tid hvor mange skoleledere går på pension, har flere udtrykt ønske om en aktiv pensionistfraktion i Skolelederforeningen. En fraktion, hvor det fortsat er muligt at følge med i, hvad der rører sig på en arena, der fortsat er en del af en identitet, der har fyldt meget i hele deres arbejdsliv.

Der er et stigende antal medlemmer af Skolelederforeningens fraktion for pensionister. Og en efterspørgsel på, hvad foreningen kan gøre for at gøre det mere attraktivt og inspirerende at være pensionist i foreningen.

Skolelederforeningen har nedsat en arbejdsgruppe med 6 pensionerede skoleledere. Gruppen har mødtes med næstformand Dorte Andreas og konsulent Søren Teglskov for at drøfte formålet med en pensionistfraktion.

Arbejdsgruppen arbejder nu videre med en formel oprettelse af en pensionistfraktion tilknyttet Skolelederforeningen.

Arbejdsgruppens medlemmer/kontaktpersoner med kontaktoplysninger vil kunne findes på bagsiden af denne folder.

Mål

• at pensionerede skoleledere fremstår som en tydelig medlemsgruppe på foreningens hjemmeside – arrangementer, ideer, m.m.
  • at oprette formelle pensionistgrupper lokalt
  • at oprette regionale netværk at motivere til at få øje på de ressourcer, der ligger i gruppen
  • at fastholde viden og kompetencer i tilknytning til foreningen.

Aktiviteter og handlinger

• pensionistfraktionen bliver tydeligere på foreningens hjemmeside
  • udarbejdelse af velkomstfolder/-pjece til nye medlemmer
  • der udsendes 2-4 nyhedsbreve med relevant information for seniorer