Folkeskolen. Vores. Hele livet.

Folkeskolen er vigtig!

Skolelederforeningen har taget initiativ til et fremstød for folkeskolen #voreshelelivet

Med sloganet FOLKESKOLEN. VORES. HELE LIVET har vi inviteret parterne omkring folkeskolen til at gå med i en bevægelse/partnerskab. Vi skal sikre, at forældre, børn, medarbejdere og politikere ser betydningen af folkeskolen som den væsentligste institution i vores samfund. En grundpille i vores demokrati.

Folkeskolen udfylder en væsentlig funktion i vores samfund. Folkeskolen er en kulturbærende og demokratisk funderet institution, der kan noget helt unikt i forhold til udvikle livsduelige borgere i et mangfoldigt samfund. Folkeskolen skaber fremtiden hver dag for vores børn og unge.

Desværre ses en stigende tendens til, at forældre fravælger folkeskolen, allerede inden de har været i kontakt med vores skole, eller at forældre vælger at finde alternativer til folkeskolen, når udskolingen nærmer sig.

Læs folder om Folkeskolen. Vores. Hele livet.

Vi har i februar 2017 afholdt et dialogmøde med parterne omkring folkeskolen for at sætte fokus på at få fortalt om den store betydning, folkeskolen har i vores samfund.

Vi har i første omgang inviteret disse til at være med:

Børne - og Kulturchefforeningen

Børne – og Ungdomspædagogernes Landsforbund

Danmarks Lærerforening

Danske Skoleelever

Kommunernes Landsforening

Skole og forældre

Undervisningsministeriet

Læs folder om Folkeskolen. Vores. Hele livet.

Se video: Folkeskolen. Vores. Hele Livet. Folkeskolen er langt bedre end sit rygte

Læs nyhed: Grønt lys for folkeskolen

Læs kronik af Claus Hjortdal: Folkeskolen, vores hele llivet

Læs nyhed fra formandsmøde 12. januar 2017: Folkeskolen er vores hele livet