Velkommen til årsmødeuge 2020 - som foregik online i uge 44

Tak for at se med i vores virtuelle årsmødeuge 2020.

Se alle film fra årsmødeuge 2020 her på siden 🎬

Det handler om skoleledelse med indsigt og udsyn

Vi har både været på vandretur i København, til tops i Rundetårn, på cykel langs kanalerne, en tur i skoven samt filmet højt hævet over Aalborg for at få optagelserne i kassen.

God fornøjelse

Fredag

Tale af Dorte Andreas

Mange mener, at skoleledelse ikke er varme hænder. Jeg kan simpelthen ikke være mere uenig. Skoleledelse det ER varme hænder, og det har kæmpestor betydning for elevernes læring og trivsel.”
Det siger Dorte Andreas, næstformand i Skolelederforeningen, i sin tale på årsmødeugens sidste dag.
Hør også, hvorfor Dorte Andreas sammenligner skolelederens kontor anno 2020 med en 7-Eleven-butik – samt hvorfor det at være skoleleder lige nu kalder på superheltene fra årsmødet sidste år.

Hilsen fra Svend Brinkmann:  'Vi er som alle andre, som nogen andre og som ingen andre'

"Vi skal huske, at vi lever det gode liv sammen, at vi lever i fællesskaber, at vi ikke kun skal fokusere på den personlige udvikling men også på den fællesmenneskelige dannelse."
Svend Brinkmann, psykologiprofessor, forfatter og foredragsholder sender en hilsen til landets skoleledere i denne video og håber at kunne mødes til årsmøde næste år.
Introduktion til videoen: Dorte Andreas, næstformand Skolelederforeningen.


Tale af Abdel Aziz Mahmoud om fællesskabet, folkeskolen og alt det, man har med hjemmefra

Som afslutning på årsmødeugen skal vi møde Abdel Aziz Mahmoud, journalist, radio- og tv-vært.
Han tager os med på en cykeltur rundt i København, mens han reflekterer over, hvad folkeskolen har betydet for ham.
"Folkeskolen handler ikke kun om det, vi skal have lært - men også om at vi tager ansvar for hinanden. Det handler også om læreren, som sørgede for, at jeg kunne være med, som fandt værdi i min anderledeshed, om klassekammeraten, som inviterede mig med til situationer, som var uvante for mig, samt om den ekstra overskudsagtige forælder, som indførte mine forældre i ting, som er indforstået for alle jer andre."
Introduktion til videoen: Dorte Andreas, næstformand i Skolelederforeningen.
Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen, runder årsmødeugen af.

Torsdag

Oplæg ved Mads Meier Jæger: 'Social ulighed og mulighederne for elever i skolen'

Er skolen den vigtigste faktor for, hvordan vi klarer os i livet? Og er det egentlig skolens opgave at løse komplekse problemstillinger i samfundet?
Det ser vi nærmere på her på dag 4 i vores årsmødeuge.
Vi har været en tur på Arbejdermuseet i København i en samtale med Mads Meier Jæger, professor i sociologi, Sociologisk Institut, Københavns Universitet, for at tale om hvilken rolle skolen spiller for, hvordan vi klarer os senere hen i livet.
Introduktion til videoen: Dorte Andreas, næstformand Skolelederforeningen.

Onsdag

Oplæg ved Line Arnmark og Klaus Majgaard: Dialog om skoleudvikling

Hør Line Arnmark, chefkonsulent, Københavns Professionshøjskole, og Klaus Majgaard, rådgiver i offentlig ledelse og styring, fortælle om resultaterne fra KL's og Danmarks Lærerforenings fælles Ny Start-projekt 'Dialog om skoleudvikling' om god dialog mellem medarbejdere, skoleledelse, forvaltning og lokalpolitikere.
Line Arnmark og Klaus Majgaard har undersøgt hvilke dialog- og beslutningsprocesser, som skaber gode betingelser for skoleudvikling.
Introduktion af talen: Gordon Ørskov Madsen, formand DLF, Thomas Gyldal Petersen, formand for KL's Børne- og undervisningsudvalg samt Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen.
LÆS 'DIALOG OM SKOLEUDVIKLING'
LÆS 'DIALOGKORT'

Tirsdag

Oplæg ved Pia Søltoft: Det kan ledere lære af Kierkegaard

Kom med på en spændende vandring rundt i København, og hør Pia Søltoft, præst, Kierkegaard-ekspert og forfatter, fortælle, hvad ledere kan lære af Kierkegaard.
Turen tager os forbi Vor Frue Kirke, Rundetårn, Klareboderne, Det Kgl. Biblioteks have og Assistens Kirkegård – og det handler om både idealer, drivkraft, samvittighed, eksistens, beslutninger, angst og meget mere.
Introduktion af talen: Dorte Andreas, næstformand Skolelederforeningen.

Mandag 

Velkomst og tale af Claus Hjortdal

Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen, byder velkommen til årsmødeuge 2020.
”Opgaven med at drive skole i en særdeles vanskelig tid er lykkedes meget, meget fint,” siger Claus Hjortdal i sin tale, hvor han opfordrer til at give alle folkeskoler mere selvstyre:
”Corona-tiden har vist os, at vi på skolerne godt kan administrere at få mere selvstyre.”

Tale af Pernille Rosenkrantz-Theil

”I har klaret det ganske enkelt fænomenalt i Corona-tiden.”
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil sender i denne video en tak til de danske skoler og skoleledelser.
Undervisningsministeren indleder traditionen tro vores årsmødeuge med en tale direkte til landets skoleledere.
Hør, hvad undervisningsministeren fortæller om Covid-19-tiden, tankerne bag et frihedsforsøg samt om et nyt evaluerings- og bedømmelsessystem.
Introduktion af talen: Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen.  

Årsmødet 2020 var oprindeligt planlagt til at blive afholdt 29.-30. oktober. På grund af situationen med covid-19 besluttede foreningen at aflyse det fysiske årsmøde og i stedet lancere et online-årsmøde.