Pral af alt det gode og spændende

Hvorfor bør man vælge jeres lokale folkeskole?

Ja, pral gerne af det, I gør godt! Og husk jeres primære målgruppe!

Hvad er vigtigt for forældrene i jeres område – og hvad er vigtigt for den forældregruppe, som endnu ikke ser folkeskolen som et naturligt valg? Hvad er væsentlig for jeres målgruppe – hvad er de bekymrede for, hvordan er deres medievaner osv. Og hvordan kommer I lettest i kontakt med dem?

Få overblik over hvilke større initiativer, der er i gang på skolerne, men som måske ikke er bredt kendt. Hvad kendetegner netop jeres skolevæsen og jeres skole. Hvad er skolernes indsatsområder, tilbud, værdier, hvordan ligger I på faglighed og trivsel?

Åbenhed, dialog og god omtale er første skridt

Der er mange måder, at skabe og øge kendskabet til jeres folkeskole. Kendskabet er afgørende for, at forældre kan træffe beslutning om skolevalg på et ordentlig grundlag.

I kan knytte an til andre større begivenheder i kommunen, hvor det er relevant at gøre opmærksom på de lokale folkeskoler – fx Grundlovsdag, skolernes sangdag, skolens fødselsdag, brobygning, faglige forløb, åben skole og/eller højtider som jul og nytår.

Samarbejd med politikere, institutioner, netværk, erhvervs-liv, kultur- og fritidsliv, landbrug/fødevarer og handelslivet.

Husk også at indgå et samarbejde med de lokale medier, så de kan dække jeres arrangement og indsatser.

Ideer til konkret handling

Skolernes motionsdag er et eksempel på en begivenhed, hvor folkeskolen bliver promoveret.

Løb med på skolernes motionsdag op til efterårsferien som chef, ledere, medarbejdere, forældre - og få dermed gjort opmærksom på jeres folkeskole.

Det kan også ske i samarbejde med daginstitutionerne - med kortere ruter for børnehavebørnene.

Invitér borgmester, lokalpolitikere, lokale kendisser, erhvervsfolk med – det har mediernes interesse.

Løb gerne i T-shirts med folkeskole-logo.

Skolestart er en vigtig begivenhed for elever, forældre og medarbejdere. Den giver genlyd i lokalsamfundet, den har mediernes bevågenhed og er en god ramme for at synliggøre folkeskolens kvaliteter.

Et forslag er derfor, at kommunen og alle folkeskoler i god tid kontakter de lokale og regionale medier og inviterer dem med til skolestart. Så festdagen foreviges i ord og billeder. Benyt lejligheden til at fortælle, hvad jeres skole i øvrigt er dygtige til! Brug også de sociale medier til at dele billeder og historier.

 

Overvejelse

  • Hvordan viser I åbenhed og imødekommenhed? Er det f.eks. muligt for nye forældre at se skolen og opleve skolen i praksis?
  • Hvem er vigtige personligheder lokalt hos jer, som kan medvirke til at sætte positivt lys på folkeskolen – og hvilke begivenheder kan I synliggøre?
  • Hvilke medier kan I med fordel inddrage – lokalradio, lokal-tv, lokalpresse, sociale medier, landsdækkende medier?
  • Hvordan får I kommunikeret om folkeskolen på en måde, som I kan overskue og håndtere – kan I fx inddrage eleverne, forældrene, skolebestyrelsen og/eller forvaltningen?