Nyheder

Sexchikane blandt skoleledere afdækkes

Lokale vilkårsundersøgelser skal være med til at vise, om sexchikane er et generelt problem for skoleledere.

Invitation: Webinar om faglig ledelse i skolen med fokus på den didaktiske samtale

Skoleledelserne ønsker at udøve faglig ledelse, og lærerne og pædagoger efterspørger faglig ledelse fra skoleledelsen. Men faglig ledelse er ikke en nem ledelsesopgave. Hverken at praktisere eller prioritere. KL og Skolelederforeningen inviterer til webinar.

Millioner til ekstra indsats skal bruges i dette skoleår

De 164,5 millioner kroner til ekstra undervisning og trivsel i folkeskolen er nu blevet fordelt mellem kommunerne. Men med at krav om, at millionerne skal bruges inden udgangen af juli, får skolerne svært ved at nå at planlægge gode forløb og tilbud.

Skoler er ikke sundhedsklinikker

Testning af elever er en kommunal opgave. Skolelederne er gode til at drive skole. Derfor opfordrer Skolelederforeningen til, at kommunerne påtager sig opgaven med at styre samtykkeerklæringer, podning og smitteopsporing, når alle elever skal tilbage på skolerne efter påske.

Nyheder

Find din lokale afdeling:

Det mener vi

Claus Hjortdal om folkeskolen efter corona-skolen

”Vi må se på hvilke elementer, vi skal trække med ind i skolen, som giver en større involvering af ledelsen, større inddragelse af de fagprofessionelle, lærere og pædagoger, samt større råderum til at skolerne kan finde løsninger, som giver mest mening lokalt,” siger Skolelederforeningens formand Claus Hjortdal.

Fremtidens skole skal bygges på de digitale erfaringer

"Der er ingen tvivl om, at mange elever har betalt en høj pris det seneste år. Men der er på den anden side heller ikke tvivl om, at vi lært utroligt meget af den digitale forandringsproces, der blev speedet op i folkeskolen med pandemien."

Sociale medier