Ordblindeindsatsen får endnu et løft

Et bredt politisk flertal har indgået en aftale, som styrker ordblindeindsatsen. Det er den fjerde ordblindepakke på kort tid, og formanden for Skolelederforeningen mener, det er et vigtigt område at styrke.

Inklusionsudfordring får skoleleder til at sige op

Skoleleder i Jelling, Lance Luscombe, har opsagt sin stilling, da han ikke mener, der er økonomi til at hjælpe børn i mistrivsel. Det både ærgrer og bekymrer formandskabet i Skolelederforeningen.

Hvordan får vi løst opgaven med de hænder, vi kan få?

Flere skoleledere oplever, at det er blevet sværere at finde egnet personale til ledige stillinger. Det viser en stikprøve, og næstformand Dorte Andreas mener, at rekrutteringsudfordringerne både fordrer til, at vi tænker nyt og slækker på krav.

Få mere ud af Plenum

Skolelederforeningens medlemsmagasin har bredt sig, og udkommer nu også i en app, og udvalgte artikler bliver udgivet som lyd.

Find din lokale afdeling:

Sociale medier

Det mener vi

Det er ikke et spørgsmål, om vi vil

"Hvis vi skal komme videre med bæredygtighed og teknologi, har vi som et demokratisk samfund brug for en bred og åben debat", skriver Claus Hjortdal i lederen i juni-udgaven af Plenum i 2022.

Pludselig satte krigen sig på hele dagsordenen

"Alle flygtningebørn, der kommer til Danmark, har ret til undervisning af uddannede lærere, og de har ret til sprogstøtte. Det er en stor og resursekrævende opgave for skoler og kommuner, for den skal løses kvalificeret," skriver Claus Hjortdal i sin leder i anden udgave af Plenum i 2022.