Nyheder

Evaluering af læreruddannelsen: Godt på vej – men skal stadig forbedres

Læreruddannelsen er godt på vej, men den skal fortsat udvikles på en række områder for samlet set at leve op til målene om høj kvalitet og tydelig relevans for folkeskolen. Det peger den endelige evaluering af læreruddannelsen på.

Regeringsudspil: Bedre ledelse på offentlige arbejdspladser

På baggrund af Ledelseskommissionens anbefalinger er regeringen kommet med et nyt udspil til at skabe mere velfungerende offentlige arbejdspladser med høj medarbejdertrivsel.

Ultra:bit - Flere elever skal lære at kode

Med en millionbevilling fra Industriens Fond kan op mod 100.000 børn i 4., 5. og 6. klasse deltage i læringsprojektet ultra:bit om kodning, teknologi og digital dannelse, skriver DR i en pressemeddelelse.

NYT: Temamøde om direkte faglig ledelse

Skolelederforeningen inviterer til temamøde om direkte faglig ledelse med forankring i undervisningsobservation. Temamødet afholdes både i foråret og efteråret - i april i Aarhus og i september i Køge. Alle medlemmer af foreningen er velkomne.

Nyheder

Find din lokale afdeling:

Det mener vi

Nytårshilsen fra Claus Hjortdal: Giv os plads til at udvikle skolen

"Vores ønske for 2019 er et godt samarbejde omkring skolen i det nye år. Men også lidt mere ro på, knap så megen reform- og lovgivningsiver, så vi kan få plads til at udvikle skolen. At vi kan få mere selvbestemmelse til sammen med lærere og personale, forældre og elever samt skolebestyrelsen at udvikle skolen," siger Claus Hjortdal.

Øget selvbestemmelse

"Vi, der står for den daglige ledelse af 1.264 folkeskoler i landet, vil arbejde målrettet på  at gøre folkeskolen og ikke mindst ledelsen af den til en vigtig del af den skolepolitiske dagsorden frem mod valget. Den kernefortælling, vi vil gå ud med, er: Lad ALLE folkeskoler bestemme mere selv, så lederne sammen med medarbejdere og forældre kan sikre, at eleverne trives og bliver så dygtige som muligt."

Sociale medier