Fremtidens skole skal bygges på de digitale erfaringer

"9.-klasserne er gået glip af fysisk undervisning i 78 skoledage. Nedlukningen har påvirket mange unges trivsel. Sådan har nogle af overskrifterne lydt under coronanedlukningen, og der er ingen tvivl om, at mange elever har betalt en høj pris det seneste år.

Men der er på den anden side heller ikke tvivl om, at vi lært utroligt meget af den digitale forandringsproces, der blev speedet op i folkeskolen med pandemien. Det har været en hård omstilling, som skulle ske i løbet af nul komma fem, men vi skal huske også at rette fokus på de mange gode erfaringer, vi har fået fra hjemmeundervisningen og nødundervisningen.

Jeg er sikker på, at vi kan bruge de erfaringer i mange sammenhænge fremadrettet. Der er elever, som i den grad har vist sig at profitere af hjemmeundervisningen, fordi der ikke har været så meget larm og uro omkring dem. Og jeg ser mange flere perspektiver i at bruge fjernundervisning. Kan vi
for eksempel lave nogle fagdækninger af fag med virtuelle muligheder i sygdomsperioder? Kan vi udnytte det, at en del af vores elevgruppe ser ud til at trives med at lave meget konkrete opgaver selvstændigt, og så give resten af klassen en mere håndholdt undervisning?"

 

Læs hele lederen på side 5 i Plenum:

 

Se også Claus Hjortdals videoleder: