Gode digitale vaner

Danmark er et af verdens mest digitale samfund, og børn er i dag født ind i en digital verden, som hele tiden udvikler sig. Skolebørn er omgivet af digitale medier - mobiltelefoner, tablets, computere, spillemaskiner og sociale medier. Både skole og forældre spiller en vigtig rolle i at lære børn gode digitale vaner. I samarbejde med speciallæge og forfatter Imran Rashid har vi udarbejdet en video og en pjece, der kan benyttes på skolerne i dialogen med forældrene.

Sunde digitale vaner starter i hjemmet

HENT VIDOEN
Videoen kan downloades fra vores videokanel her og vises på forældremøder mm.
Videoen kan også vises direkte fra dette link

Vigtigt samarbejde mellem skole og forældre

• Børn påvirkes hver dag af digitale platforme og sociale medier - både i skolen og i hjemmet.

Det er vigtigt, at der er opmærksomme voksne omkring børnene både i skolen og i familien, som kan guide og hjælpe dem med at forstå og rammesætte brugen af digitale medier.

Det forholder vi os til som skoleledere, og rundt om på skolerne er I allerede godt i gang med digitale spilleregler i undervisningen og frikvartererne.

I Skolelederforeningen har vi i samarbejde med Imran Rashid, speciallæge og forfatter til bogen 'Sluk - kunsten at overleve i en digital verden, udarbejdet pjecen 'Guide til forældre om børn og digitale vaner' samt videoen 'Sunde digitale vaner starter i hjemmet'. Begge kan bruges på skolerne til at styrke dialogen mellem skole og forældre om netop dette emne.

Materialet henvender sig til forældre, og pjecen giver 9 konkrete anbefalinger til, hvordan man som forælder kan hjælpe sit barn til gode digitale vaner. De gode råd er lige til at klippe ud og hænge på køleskabet.

God fornøjelse med materialet med venlig hilsen Skolelederforeningen.

Guide til forældre om børns digitale vaner

LÆS OG DOWNLOAD PJECEN
Find pjecen her, som kan printes på skolerne, foldes og benyttes på forældremøder mm.

Vi anbefaler, at pjecen printes i A3-format. Husk at printe på begge sider/to-sidet samt at tjekke printerindstillinger, så siderne vender rigtigt på udskriften.
Pjecen kan også printes i A4-format - husk at tilpasse til siden - her er skrifttypen dog mindre.

Følgebrev til skoleledelsen

Læs følgebrev til skoleledelsen