Sammen om skolen
Læs mere om emnet: Nyt evaluerings- og bedømmelsessystem
Baggrund
Der har i længere tid været bred enighed om, at de nationale test, som vi kender dem i dag, ikke fungerer godt, og at der var behov for at tænke nyt om skolens evaluerings- og opfølgningskultur.

Formål
At det nye evaluerings- og bedømmelsessystem bidrager til en endnu stærkere evaluerings- og opfølgningskultur i folkeskolen.
Status
Den 29. oktober 2021 blev der indgået en bred politisk aftale om et fremtidigt evaluerings- og bedømmelsessystem. Initiativerne i aftalen træder gradvis i kraft fra skoleåret 2022/2023 til 2026/2027.
I aftalen er der på en række områder lagt op til, at Sammen om skolen bidrager i udviklingen og implementeringen af initiativerne. Det handler blandt andet om:
- De nationale færdighedstest
- Evalueringsmaterialer i Test- og Evalueringsbanken
- Meddelelsesbog og udvidet meddelelsesbog
- Ændring af uddannelsesparathedsvurderingen
- Skoleudviklingssamtaler
- Styrket og tidlig opfølgning over for skoler med udfordringer
Læs mere
- Læs nyhed fra 29. oktober 2021: Ny aftale skal give bedre evalueringskultur i folkeskolen.
Et bredt politisk flertal har vedtaget en aftale om det fremtidige evaluerings- og bedømmelsessystem i folkeskolen. Aftalen kommer efter en proces, hvor skolens parter var inddraget, og der er tydelige aftryk af Skolelederforeningens forslag. - Find aftalen om det fremtidige evaluerings- og bedømmelsessystem i folkeskolen
- Læs også vores tidligere udspil fra december 2019, som har bidraget til at afskaffe kvalitetsrapporten til fordel for skoleudviklingssamtaler: Skolens udviklingsområder – Dialog, der understøtter kvalitet i folkeskolen