Plenum 02 - april 2022

Rekruttering af især øverste skoleledere er en voksende udfordring for flere af landets kommuner. I ni måneder var Simon Hempel-Jørgensen skoleleder på to skoler, fordi Odense kommune havde svært ved at finde de rigtige kandidater til flere ledige stillinger.

Tema om mangel på skoleledere


Flere kommuner – store som små – mærker, at det er svært at finde passende profiler, når lederstillinger i folkeskolen skal besættes. Både skoleledere, rekrutteringskonsulenter og skolechefer forudser, at det bliver en voksende udfordring, og især er det svært at finde mellemledere, som er klar til at blive skoleledere.
En kompleks problemstilling, som kræver komplekse løsninger, bliver det kaldt. Måske er det ikke attraktivt nok at blive øverste skoleleder?

Mens stolene står tomme, må andre træde til. I Odense var Simon Hempel-Jørgensen skoleleder på to skoler i ni måneder, indtil der blev fundet den rigtige kandidat til den ubesatte stilling.

 

I dette nummer kan du også læse om, hvordan Tønder Distriktsskole gør en ekstra indsats for at forbedre højt begavede børn, og om hvordan du som skoleleder kan skabe psykologisk tryghed. 

 

 

 

Læs magasinet som pdf