Plenum 03 - juni 2022

Den grønne omstilling i folkeskolen er i gang. Mange steder er det spredt fægtning og primært noget, der foregår i naturfagstimerne. På Virupskolen i Aarhus er skoleleder Martin Christensen optaget af at styre skolen i en mere bæredygtig retning med eleverne foran sig.

Tema om bæredygtighed


Alle taler om det. Bæredygtighed. Emnet har også fundet vej til folkeskolen. Masser af skoler er i gang med at gøre FN-mål til en del af elevernes dagligdag.
Men den grønne omstilling i folkeskolen er mange steder spredt fægtning og primært noget, der foregår i naturfagstimerne. Det mener eksperter, som opfordrer skoleledere til at gøre bæredygtighed til en del af dannelsesprojektet.

På Virupskolen i Aarhus er skoleleder Martin Christensen optaget af, hvordan bæredygtighedsinitiativerne bliver en slags add on til den almindelige undervisning og udvikling på skolen. Med eleverne foran sig er han i gang med at styre skolen i en mere bæredygtig retning.

 

I dette nummer kan du også læse om, hvordan du styrke kontakten til forældre og om samarbejdet mellem skoleleder og SFO-leder.

 

 

Læs magasinet som pdf