OK’15 medlemsmøder: Medlemmer ruster foreningen til forhandling

Øget ansvar skal give øget løn. Det bør være et af kravene ved overenskomstforhandlingerne i 2015, mener medlemmer af Skolelederforeningen. Budskabet bringes videre til foreningens hovedbestyrelse

Når skoleledere får stadig større ansvar, skal det afspejles i lønnen. Den pointe blev fremsat på et nyligt afholdt medlemsmøde i Herning regionen om de kommende overenskomstforhandlinger i 2015.

Mødet er det første af otte, som holdes forskellige steder i landet, og som skal være med til at kvalificere Skolelederforeningens krav til fornyelsen af overenskomsten.

Løn, ansvar og kompleksitet

"Det er blevet mere komplekst at være skoleleder, og ansvaret fylder efterhånden rigtig meget. Eksempelvis skal vi nu lede mange forskellige faggrupper," lød det blandt andet fra deltagerne.

Også ansættelsesvilkår, sikring af ledelseskraft og kapacitetsopbygning samt tydelig overenskomstafgrænsning blev debatteret blandt de omkring 30 fremmødte.

Kom til debatmøde - påvirk foreningens krav

Foreningens formand, Claus Hjortdal, næstformand, Jørgen Mandrup, samt konsulenter fra Skolelederforeningen tager i den kommende tid rundt i landet på lignende møder for at få input til hvilke krav, der skal i spil.

"Det er vigtigt med en direkte dialog med medlemmer om, hvad der står højt på deres dagsorden. Det er med til at sikre os en viden om skoleledernes aktuelle ønsker og udfordringer, og medlemmerne kan være med til at påvirke de krav, som foreningen vil stille," siger Claus Hjortdal.

Input videre til hovedbestyrelsen

Inklusionsopgaven var også oppe at vende, ligesom efteruddannelse samt skolelederes vilkår ved afsked.

Input fra debatmøderne bliver bragt videre til Skolelederforeningens hovedbestyrelse, som senere kommer med en indstilling om krav til de kommende forhandlinger til LC-Lederforum.

Forhandlingerne forventes afsluttet senest april 2015.