Claus Hjortdal: Der skal være sikkerhed for frie og åbne forhandlinger

I en ny bog ’Søren og Mette i benlås’ kommer der opsigtsvækkende udtalelser om skolekonflikten i 2013 blandt andre fra tidligere SF-formand Annette Vilhelmsen.

Flere medier omtaler i dag bogen, som endnu ikke er udkommet, og skriver, at tidligere SF-formand Annette Vilhelmsen i bogen hævder, at det var aftalt spil mellem SRSF-regeringen og KL, der førte til lærerlockouten.

Anette Vilhelmsen var blandt andet erhvervs- og vækstminister i Thorning-regeringen.

Bogen er skrevet af journalist og forfatter Anders-Peter Mathiasen og omhandler blandt andet skolekonflikten i 2013.

Fra Skolelederforeningens side udtaler formand Claus Hjortdal:

"I Danmark har vi altid haft ret til frie og åbne forhandlinger. Det skal der være fuldstændig sikkerhed for - ikke mindst fremadrettet", siger han.

OK'18-forhandlingerne er i den forbindelse netop i sin opstart. Og Claus Hjortdal mener, at den såkaldt 'danske model', hvor arbejdsmarkedets parter forhandler uden indblanding fra anden side, skal respekteres.

Kristian Thulesen Dahl, Dansk Folkepartis formand, udtaler sig også i bogen. Han udtaler, at han havde hørt om regeringens plan flere måneder før, lockouten fandt sted.

Bogen udkommer 5. oktober. Skolelederforeningen har på nuværende tidspunkt ikke haft mulighed for at læse bogen.

Kilde: Ritzau med flere