Pisa: Danske elever gode til at knække problemer i fællesskab

Danske elever er bedre end gennemsnittet i OECD til at løse problemorienterede opgaver i samarbejde med andre. Det viser en undersøgelse fra PISA 2015.

 

I 2015 fik eleverne, der deltog i PISA-undersøgelsen, også testet deres kompetencer i at løse problemorienterede opgaver i samarbejde med andre.

Flere tusinde 15-16 årige danske elever blev testet, og resultaterne viser, at Danmark med 520 point ligger signifikant over OECD’s gennemsnit, som er 500 point. Det er et særdeles godt resultat.

Af de nordiske lande er det kun Finland, der klarer sig bedre end Danmark. Sverige, Norge og Island ligger på OECD-gennemsnittet. På europæisk plan ligger de danske elever helt oppe på en tredjeplads.

”Det er endnu et flot resultat for folkeskolen. Vi ligger markant over gennemsnittet og vi løfter både de svage og de dygtige klart bedre end hovedparten af OECD-landene”, siger skoleledernes formand Claus Hjortdal, der også bemærker, at kun få politikere og medier har reageret på den gode nyhed.

Resultatet af undersøgelsen viser nemlig, at elevernes socioøkonomiske baggrund i Danmark har en relativt lille betydning for, hvordan eleverne klarer sig i problemløsning i samarbejde, sammenlignet med OECD-gennemsnittet. På den anden side klarer de danske tosprogede elever sig desværre stadig ikke godt.

Ses der på piger og drenge hver for sig, klarer pigerne i alle de deltagende lande sig generelt bedre end drengene. De danske drenge er dog relativt gode til at løse problemer i samarbejde og scorer 23 point højere end gennemsnittet for drenge i OECD-landene.

Læs mere

 Foto: colourbox.dk