Skolefolkemøde i Kongens Have

Hvad skal vi med den åbne skole, og hvordan kan skolen forberede børnene til fremtiden? Det sætter Sølvgades Skole og Anemone Teatret til debat med et stort skolefolkemøde i København 27. september 2017.

Mange politikere, erhvervsfolk og kulturpersonligheder har takket ja til at deltage i dagens debatter om, hvordan det omkringliggende samfund kan bidrage til at udvikle folkeskolen.

Skoleleder Kim Stenholm Paulsen fra Sølvgades Skole i København er initiativtager til mødet, som har særligt fokus på åben skole og understøttende undervisning.

“Vi har allerede meget positive erfaringer med at åbne skolen og samarbejde med den verden, der ligger uden for vores. Det at være sammen med erhvervslivet, kulturlivet og foreningslivet om at udvikle folkeskolen gør undervisningen langt mere virkelighedsnær for eleverne. Med folkemødet håber vi at få endnu mere inspiration til at skabe spændende og udviklende samarbejder. Og eleverne får samtidig masser af læring om, hvordan vores demokrati fungerer.”

Med arrangementet sætter Sølvgades Skole fuld fokus på demokrati. Elever og lærere arbejder i dagene op til og under folkemødet intensivt med arrangementet – blandt andet skal eleverne selv være ordstyrere.

Foruden debatter vil der være en række workshops, hvor elever og skolens partnerskaber viser, hvordan de arbejder sammen i den åbne skole. Man kan også opleve, hvordan partnerskaber kombinerer den understøttende undervisning med intentionerne i den åbne skole.

Alle er velkomne. Det er gratis at deltage.

Det hele foregår 27. september 2017 kl. 15-19 i Kongens Have i København.

Læs mere her