Forligsmand forlænger OK-forhandlinger med indtil to uger

Forligsmanden Mette Christensen forlænger OK-forhandlingerne med indtil to uger. Parterne mødes igen på fredag. Skolelederforeningen håber stadig på forlig frem for forlis.

Det blev en lang forhandlingsdag i går for parterne på både det statslige, regionale og kommunale område. Omkring kl. fem i morges blev det meldt ud, at forligsmand Mette Christensen har valgt at give parterne yderligere op til 14 dage til at nå et resultat.

I en pressemeddelelse oplyser forligsmand Mette Christensen, at hun efter at have rådført sig med de to øvrige forligsmænd har besluttet, at de varslede arbejdsstandsninger udsættes i indtil to uger.

Det er glædeligt, at der stadig er grund til at fortsætte forhandlingerne, påpeger Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen.

”Overenskomster handler om at komme overens. Vi ser fortrøstningsfuldt på muligheden for at lande en fælles løsning,” siger Claus Hjortdal.

På fredag den 20. april er alle parter – både det statslige, regionale og kommunale område – indkaldt til nye forhandlinger i Forligsinstitutionen. Ifølge medier er forhandlerne blevet bedt om at tage sovepose og tandbørste med til forhandlingerne fredag.

Forligsmandens udsættelse af forhandlingerne betyder, at en strejke kan træde i kraft den *6. maj, mens en eventuel lockout kan træde i kraft den 12. maj.

Mette Christensen skriver dog i pressemeddelelsen, at sker der et sammenbrud i forhandlingerne i løbet af de 14 dage, kan en strejke og lockout sættes i værk fem dage efter et eventuelt sammenbrud.

Opdateret 18. april 2018: Forligsinstitutionen har korrigeret datoen fra "8. maj" til "6. maj" .

Læs forligsmandens pressemeddelelse