Fortjener en af dine lærere Politikens Undervisningspris?

Der er åbnet for, at elever, forældre, kolleger og ledere kan indstille en dygtig lærer eller et undervisningsteam til Politikens Undervisningspris.

For sjette år i træk kårer og hædrer Politiken igen nogle af Danmarks bedste skolelærere. Nu er det tid til at indstille kandidater, og du kan som skoleleder være med til at sætte lærerne og deres gerning i centrum ved at indstille en lærer eller et lærerteam til Politikens Undervisningspris 2018. 

Prisen, der er et samarbejde mellem Politiken og Lundbeckfonden, skal være med til at skabe opmærksomhed og respekt om den gode underviser. 

”Med undervisningsprisen ønsker vi at hylde de lærere, der med personligt engagement og faglig indsigt kan inspirere såvel elever som kolleger,” siger Politikens ansvarshavende chefredaktør Christian Jensen.

Og det er den brede skare af prismodtagere gennem årene et godt billede på lige fra modtageklasselærer Loris El-Haj fra Sletten Skole på Fyn til den mest indstillede underviser, dansklærer Mette Petersen fra Lillevang Skole i Allerød, som efter 69 indstillinger fra elever, forældre og kolleger modtog hovedprisen sidste år.

Sådan indstiller du

Indstillingen skal indeholde en begrundelse for, hvorfor du har valgt at indstille din kandidat. Derudover skal du komme med eksempler på, hvad læreren eller lærerteamet har gjort i undervisningen, som berettiger dem til prisen.

Et fagligt panel, der består af fagfolk fra uddannelsesstederne, samt lærere og elever vurderer indstillingerne og beslutter, hvem der skal modtage hovedprisen og særpriserne.

Vinderne af de tre hovedpriser inden for henholdsvis grundskolen, ungdoms- og erhvervsuddannelserne præmieres med hver 75.000 kroner.

Derudover uddeles seks særpriser, hvor præmien er 25.000 kroner.

Vinderne hyldes ved en prisoverrækkelse i Politikens Hus 2. maj.

Læs mere, og indstil din kandidat eller lærerteam på politiken.dk/undervisningspris senest 4. april.