Iglooer, elevinddragelse og fortællinger på udstilling

Årsmødets udstilling var som altid velbesøgt, og der var både velkendte og nye tilbud til skolelederne. Vi besøgte nogle af dem.

Akustikken er højt prioriteret i disse år, forklarer projektchef hos Holmris B8, Tina Jørgensen. 

“Der er alt for meget støj i store rum på mange skoler,” siger hun.

Til at afhjælpe problemet har Holmris udviklet en såkaldt Igloo Hub - et lille rum i rummet - og akustikplader, som kan prydes med kunst eller læringsbudskaber. Motiverne kan tages af pladerne, vaskes og udskiftes.

Danske Skoleelever havde helt bogstaveligt taget æbler med til skolelederne. De kom også med tilbud om kurser til ledere, lærere og elverne selv om elevinddragelse.

Fortælletid.dk er en ny læringsportal, som havde åbningsdag under skoledernes årsmøde. Tilbuddet er 344 videofortællinger af fagprofessionelle med tilhørende undervisningsmateriele indenfor alle skolefag til alle klassetrin. Der er også videoer om for eksempel seksualundervisning og eksamensforeberedelse.

“Så behøver man aldrig mere have en spildt vikartime, og det kan også være en hjælp til lærere, der er pressede på forberedelsen,” siger Fortælletids grundlægger Kasper Skaarup Sørensen.

Lærerstandens Brandforsikring har i forvejen en stor andel kunder blandt årsmødets deltagere. Men eftersom forsikringsselskabet som altid havde en lille gave med til deltagerne - i år var det powerbanks - var standen særdeles velbesøgt.

En legeplads behøver ikke være en hyldevare. Elverdal havde taget farverne med på udstilling for at demonstrere, hvordan skolelederne kan få en skræddersyet løsning til skolegården. Udenfor Odense Congress Center, hvor årsmødet blev afholdt, dekorerede en kunstner et bordtennisbord, som man også kan bestille specielt til sin skole. 

Foto: Lars Horn / Baghuset