Nyt netværk for skoleledere: ’Styrk folkeskolen’

Du kan nu være med i et nyt netværk for skoleledere ’Styrk folkeskolen', som er et samarbejde mellem Politiken, Skolelederforeningen, DPU, Professionshøjskolerne Absalon og Metropol og Kommunernes Landsforening.

Netværket giver mulighed for at møde lederkolleger i et socialt og lærerigt forløb.

Forløbet består af seks eftermiddage, en konference og et frivilligt kursus i ’Bland dig i debatten, skoleleder’ i Politikens Hus i København.

Her kan du møde skoleverdenens nytænkende profiler, eksperter, praktikere, debattører og politikere, som vil komme med bud på, hvordan man kan flytte folkeskolen på nye måder.

Indholdsmæssigt er der fokus er på: Hvem gør noget interessant og anderledes, som andre kan lære noget af? Målet er at understøtte forandringer i folkeskolen på seks områder:

•   Lærermotivation: Hvordan øges motivationen og begejstringen hos lærere?
  •   Faglighed: Hvordan løfter skoleledelsen fagligheden blandt elever?
  •   Socialt mødested: Hvordan bliver skolen et mødested for forskellige sociale grupper?
  •   Den åbne skole: Hvordan involverer man skolen i lokalområdet, i foreninger, virksomheder etc.?
  •   Den kommunikerende skole: Hvordan håndterer skolelederen forældre, politikere, forvaltning mv.?
  •   Ungdomsuddannelser: Hvordan kommer flere unge videre på en ungdomsuddannelse?

De gennemgående personer er uddannelsesredaktør Jacob Fuglsang, analyseredaktør Poul Anders Aarøe Pedersen og redaktionschef Per Michael Jespersen, alle Politiken, samt professor Lars Qvortrup fra DPU og Camilla Wang, rektor på Professionshøjskolen Absalon.

Initiativet er støttet af Lundbeckfonden, og prisen for det hele er 1.300 kr. Der er plads til 100 skoleledere efter først-til-mølle princippet.

Skoleledere har travlt. Derfor er forløbet tænkt stramt, hvor der trækkes på det bedste fra forskning og skolepraksis i en kombination af interview, debatter, nyheder, gimmicks, sandwich, vand, te og kaffe. Der kræves ikke forberedelse med mindre man har lyst til selv at komme på scenen.

Læs mere på politiken.dkHvis du vil være med, så send en mail til pmj@pol.dk (Per Michael Jespersen) eller maria.gudme@pol.dk (Maria Gudme).