Ultra:bit: 60.000 elever i 4. klasse tager minicomputere i brug

Der var nysgerrighed fra både børn og voksne, da eleverne i 4. klasse på Islev Skole tidligere i dag fik udleveret små minicomputere, som de skal lære at kode med.

Computerne er på størrelse med tændstikæsker og skal bruges i undervisningen og skal lære eleverne om kodning, teknologi og dannelse.

Skolelederforeningens formand, Claus Hjortdal, og andre aktører omkring folkeskolen - Kommunernes Landsforening, Danmarks Lærerforening og BUPL – var med, da 4. klasse for første gang skulle lære de nye computere at kende.

Fra Islev skole deltog foruden lærere og elever skoleleder. Jesper Petri, samt leder af 1.-5. årgang, Rasmus Fangsø.

Skolebesøget markerede startskuddet for projekt ultra:bit, samt at projektet er kommet godt fra start, idet flere end 60.000 elever i 4. klasse, svarende til 91 procent af 4. årgang, deltager.
I disse dage tager eleverne så BBC micro:bit'erne i brug.

Tidligere på dagen åbnede 10 elever fra landets 4. klasser  Langebro med deres mikrocomputer.

Ultra:bit er et treårigt projekt, som er udviklet af DR’s børnekanal DR Ultra i samarbejde med Centre for Undervisningsmidler. Industriens Fond har støttet med 14 millioner kroner.

Læs mere om projektet

Fakta

• 60.379 børn i 4. klasse deltager nu i ultra:bit. Det er 91 procent af 4. årgang.
  • Flere end ni ud af 10 børn i 4. klasse er i gang med at kode med deres egen lille mikrocomputer som del af ultra:bit
  • 1329 skoler over hele landet har tilmeldt sig ud af ca. 1600 grundskoler i Danmark.

Kilde: DR
    Foto: Konsulent Jannick Stærmose Mortensen