Oven på torsdagens medlemsfest åbnedes 2. dagen på årsmøde 2019 fredag morgen med video, morgensang samt et indlæg af næstformand Dorte Andreas i samarbejde ledelseskonsulent Lars Peter Nielsen.
Det handlede netop om forandring og udvikling i en kombination af musik, ord, digt m.m.
På klaver blev spillet ”The fligtht of the bumble-bee”. Og ”måske I kan genkende det at være flyvende på trods af, at der hives I jer fra alle retninger fra ansatte, politikere, forældre, formelle krav”, hvor det næsten altid går stærkt i et arbejde reelt uden begrænsninger”, sagde Dorte Andreas.
Hvordan få det til hænge sammen? Hvordan flyver humelbien? Konsulent Lars Peter Nielsen havde fire gode råd med til forsamlingen, samlet op fra processer og erfaringer fra sit konsulentsamarbejde med skoleledere i flere kommuner og skoler. I alt korthed:
- Træf kyniske valg
- Lav hjælpsomme systemer
- Hold refleksionspauser
- Disponér 80 %
Der kommer hele tiden noget uventet, akut mv., så aftener og weekender bringes i spil. Chancen for at styrte ned øges, det gælder derfor at gøre sig langtidsholdbar, og salen fik en opgave: Find en pen frem og skriv: Hvad er det som er vigtigt for dig for at få tid til mere lederskab?
Imens sang en til lejligheden medbragt operasanger en gælisk velsignelse og klassikeren ”You never walk alone”. Intet mindre kan gøre det for at finde det drive og overskud, der skal til for at stå op om morgenen – og være med i frontzonen!
De fleste havde nok nået at få morgenmad, men Claus Meyer, kok, kogebogsforfatter, iværksætter mv. havde naturligvis noget at tilføje. Først og fremmest er der sket noget siden han var barn med kartoffelpulver, mirakelspaghetti, margarine, dåsemad og frostvarer fra Dansk Fryseøkonomi. En tid med også mikrobølgeovne og madpakker, som smagte af intet, fortalte han.
Et år i Paris og andetsteds Frankrig åbnede for kulinariske input og krydderier i øvrigt. Hvor der bruges mere tid på at lave mad og gørE det med lidt mere seriøsitet - og kærlighed. Resten er historie. Gennem et utrætteligt iværksætteri med velsmag som våben, har han søgt at frisætte potentialer. I den danske madkultur i dag og det Nordiske køkken.
Historien fortsætter. Fra Vridsløselille Statsfængsel til købstaden Sakskøbing, frugtplantage på Lilleø over La Paz` slumkvarterer og senest i New York. Meyer søger at samle, bønder, fiskere, forskere, producenter på alle områder og almindelige forbrugere. Og det går op og ned - mest op.
Omfanget af virksomheden har aldrig været et mål i sig selv. Han har fulgt sit hjerte på rejsen og været drevet af glæden ved at se andre mennesker komme på sporet af noget, de brænder for. Det er en tilgang, der smitter og ikke er svær at overføre på mange andre områder og professioner.
Foto: Klaus Holsting og Malene Lieberknecht