Medlemsbrev fra formanden: Foreningens ønsker for folkeskolen

"Så blev der udskrevet valg til Folketinget, og kampen om vælgernes kryds er for længst i gang. Helt op til der blev trykket på valgknappen, har vi i Skolelederforeningen arbejdet ihærdigt for, at foreningens ønsker for folkeskolen og skoleledelsen med øget selvbestemmelse og de nødvendige ressourcer er synlige og står knivskarpt. Folkeskolen og skoleledelsen fortjener opmærksomhed. Her i valgkampen vil vi fortsætte indsatsen for, at folkeskolen og ledelsens arbejdsvilkår får en vigtig plads blandt de mange dagsordener, så folkeskolen vil stå stærkere efter valget."

Det skriver Claus Hjortdal i et brev til foreningens medlemmer i forbindelse med, at der nu er udskrevet valg til Folketinget.

"Vi har siden årsskiftet intensiveret vores dialog med partiernes uddannelsespolitiske ordførere om, hvordan folkeskolen bør prioriteres politisk og økonomisk. Med god støtte fra vores lokalformænd og fra hovedbestyrelsen har vi i formandskabet rejst rundt i landet for at besøge en række borgmestre, politikere og rådmænd for at tale om vores fælles folkeskole, ledelsen af den, samt behovet for øget selvbestemmelse til alle folkeskoler. Det er der alt sammen kommet en række rigtig gode og givtige samtaler ud af," skriver Claus Hjortdal.

Foreningens hovedbudskab er stadig:
Giv ALLE folkeskoler mere selvbestemmelse, så lederne sammen med medarbejdere og forældre kan sikre, at eleverne trives og bliver så dygtige som muligt.

I løbet af valgkampen vil vi i Skolelederforeningen opfordre politikerne til at:

  • Give plads til mere ledelse i folkeskolen
  • Bakke op om folkeskolen
  • Give folkeskolen de nødvendige ressourcer til at sikre ordentlig undervisning for ALLE børn

Læs mere om vores indsats

Læs hele formandsbrevet som pdf

Se video, hvor Claus Hjortdal uddyber budskaberne

Claus Hjortdal: Husk folkeskolen i valgkampen from Skolelederne on Vimeo.