Støttepartier lokker med penge for ny lærer-OK

Regeringens støttepartier lover at løfte folkeskolen med en ekstra milliard. Den udløses kun på betingelse af at kommuner og lærere laver en ny aftale for lærernes arbejdstid. Det fremgår af et indlæg i dag i Politiken, som gruppeformændene for Enhedslisten, Radikale Venstre og SF står bag.

Regeringens støttepartier vil sikre flere lærere og bedre forberedelsestid ved at tilføre folkeskolen en milliard kroner til det næste skoleår. Pengene skal findes i finansloven for 2020, der forhandles i efteråret, men altså kun hvis KL og DLF/LC bliver enige om en ny aftale.

Retrospektivt ligger forløbet med indgrebet i lærernes overenskomst i 2013, den famøse lockout og LOV 409, som man vil rette op igen. Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil har fornylig kaldt forløbet for uskønt.

”Tingene bør skilles ad, da der både er behov for, at parterne indgår en aftale, ligesom der er behov for at tilføje ekstra ressourcer til folkeskolen, da den er underfinansieret. Samtidig skal ledelsesrummet fastholdes,” siger Claus Hjortdal, Skolelederforeningens formand.