Den konkrete anledning til, at børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil har foretaget en kovending, er, at 20-25.000 efterskoleelever, står over for at skulle i brobygningsforløb nu – med forøget risiko for både at videregive smitte eller blive smittet i de pågældende forløb.
Formanden for Skolelederforeningen har i medierne her til morgen kritiseret regeringen for at fastholde forløbene og pålægge skoler og ledere et uforholdsmæssigt stort ansvar:
"Brobygning er en god ting. Men at stå fast på lovkravet og ikke vise tillid og give fleksibilitet til skoler og uddannelsesinstitutioners personale og ledere er at udsætte eleverne en for unødig risiko, når skolerne ellers gør en stor indsats for at overholde myndighedernes retningslinjer”, har Claus Hjortdal bl.a. sagt.
Hjortdal mener, det – som situationen er nu - bør være op til skolerne at finde nogle løsninger lokalt, så hverken eleverne eller andre bringes i smittefare. Fx i form af virtuelle løsninger. Også andre, både politikere og fagfolk har kritiseret, at brobygningen ikke var aflyst i forbindelse med de restriktioner, der i øvrigt er kommet for at mindske smittetrykket.
Senere samme morgen har ministeren og regeringen så trukket kravet tilbage: Brobygningsforløbene er nu helt aflyst. Det tager Skolelederforeningen til efterretning og er glade for, at der er lyttet til kritikken.
Modelfoto: Colourbox.dk