Claus Hjortdal: Giv skolen ro og økonomi til den understøttende undervisning

”Længden af skoledagen blev justeret for ca. et halvt år siden. Vi er således kun i gang med det første skoleår efter justeringen, så der er ikke brug for, at politikerne vil afskaffe den understøttende undervisning. Der er derimod brug for at give folkeskolen arbejdsro og økonomi til at tilbyde en varieret og interessant undervisning.”

Sådan lyder reaktionen fra Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen, på et forslag fra Det Konservative Folkeparti om at afskaffe den understøttende undervisning i folkeskolen for at hæve fagligheden og forkorte skoledagen.

Claus Hjortdal blev tidligere på dagen interviewet om forslaget på TV2 News.

Det Konservative Folkeparti lægger i et udspil op til at lade det være op til kommunerne og skolerne, hvordan de vil bruge de 3.800 lærerårsværk, der ifølge en beregning fra ministeriet vil blive frigivet.

Partiet vil gøre det muligt for skolerne at gøre skoledagen kortere og bruge flere timer med tovoksenordning i fagtimerne - eller prioritere at sætte flere fagtimer på elevernes skemaer.

Det er der ikke behov for, mener Claus Hjortdal:

”Med justeringen af loven for et halvt år siden er det allerede muligt for skolerne lokalt at afkorte skoledagen. Samtidig ser vi, at skolerne bruger timerne utrolig forskelligt og varieret, og eleverne oplever dermed forhåbentlig en mere varieret og spændende undervisning.”