Claus Hjortdal: God skolestart

Velkommen tilbage efter en velfortjent ferie ovenpå et hektisk forår og forsommer. På landets skoler er skoleledere, lærere og pædagoger lige nu ved at forberede det kommende skoleår, og i næste uge vender også eleverne tilbage til skolen. I den anledning ønsker Skolelederforeningens formand Claus Hjortdal alle en god - og sikker - start på skoleåret.

”Det bliver en skolestart, som stadig er præget af Covid-19. På den ene side ser det ud til, at vi vender tilbage til en mere normal skoledag. På den anden side skal vi stadig være særlig opmærksom på sikkerhed og på de gode vaner, vi fik indarbejdet før sommerferien bl.a. med god og høj hygiejne, passende afstand inde og tid udenfor,” siger Claus Hjortdal.

Han henviser til retningslinjerne for at mindske risikoen for smitte med Covid-19, der blev udsendt af Børne- og Undervisningsministeriet og Sundhedsstyrelsen før sommerferien. Læs mere 

Skolerne skal være et sikkert sted for både børn og ansatte, og Claus Hjortdal anerkender, at der kan være en bekymring blandt ledelse, ansatte og forældre vedrørende smitte.

”Jeg forstår godt, at der kan være en bekymring over det stigende smittetryk, som vi ser nogle steder lige nu. Skolerne har dog ikke været ramt af pludselig øget smitteaktivitet på trods af flere genåbninger tidligere på året.”

Skolelederforeningen har indtil videre haft tæt kontakt til Børne- og Undervisningsministeriet samt KL gennem hele Covid-19-perioden, og den tætte kontakt fortsætter efter skolernes sommerferie.

I næste uge deltager foreningen således i et statusmøde med børne- og undervisningsministeren.

Claus Hjortdal opfordrer foreningens medlemmer til at kontakte Skolelederforeningen i tilfælde af særlige bekymringer og overvejelser i forbindelse med skolestart og Covid-19.

”Vi er interesseret i, hvordan I oplever situationen her og nu - samt hvad I har af overvejelser og eventuelle bekymringer. Så I er meget velkomne til at kontakte os enten direkte i sekretariatet eller via jeres lokale TR.”