Claus Hjortdal indtræder i UNICEF Danmarks bestyrelse

Skolelederforeningens formand har takket ja til en bestyrelsesplads i organisationen for børns rettigheder, UNICEF Danmark.

UNICEF arbejder på verdensplan for at hjælpe alle børn med at overleve og trives, så de kan vokse op som sunde og stærke børn. Uanset hvem de er, og hvor de bor. Og der er med årene gjort en stor positiv forskel – lang færre børn i dag dør af slut og nød end tidligere.

Alligevel er der stadig millioner af børn, som sakker bagud. Børn, som endnu ikke har fået gavn af fremskridtene, fordi de mangler ordentlig ernæring, rent vand, vacciner, medicin, lægehjælp og andre basale sundhedsydelser. Så det har UNICEF fokus på.

UNICEF arbejder også for at skabe mulighed for at børn kan få basale kundskaber og færdigheder på trods af fattigdom, krig og nød samt faktorer som køn, bopæl og etniske tilhørsforhold. I 2016 manglede halvdelen af ALLE verdens børn i førskolealderen adgang til uddannelse og læring.

”Jeg er både stolt og spændt på den nye udfordring. UNICEF er en fantastisk organisation, og jeg ser rigtig meget frem til samarbejdet med generalsekretær Karen Hækkerup og bestyrelsesformand Alfred Josefsen samt de øvrige i bestyrelsen”, siger Claus Hjortdal.

Foto: Thomas Arnbo