Claus Hjortdal: Kære skoleledere, I gør et fantastisk arbejde

"I handler både kreativt, konstruktivt og pragmatisk. I gør et fantastisk arbejde." Claus Hjortdal, Skolelederforeningens formand, sender en stor hilsen til landets skoleledelser, skoler og alle skolens ansatte.

”Dette er en helt, helt usædvanlig situation i samfundet og i skolen. Det har krævet nogle helt, helt særlige tiltag på skolerne og en helt, helt særlig arbejdsindsats af jer som skoleledere,” siger skoleledernes formand og fortsætter:

”Det var en fornøjelse, da Dorte og jeg i fredags ringede rundt til en 10-12 af jer for at høre, hvordan dagene var gået. Kort efter ringede ministeren for at høre, hvordan situationen var i folkeskolen, og der kunne jeg betrygge hende ved at sige, at vi har nogle dygtige skoleledere derude, der hver dag sørger for at gøre det bedste, de kan. De er kreative, konstruktive og pragmatiske på én gang,” siger Claus Hjortdal.

I videoen henviser Claus Hjortdal blandt andet til, at der lige nu udstedes forskellige nye regler på Børne- og Undervisningsministeriets område – som forventes at træde i kraft snart.

Den første, som netop er trådt i kraft, er bekendtgørelse om nedlukning af skoler og institutioner samt etablering af nødpasning.

Læs mere her: Covid-19 - regler på vej til skoler og institutioner 

Læs mere her: Bekendtgørelse om nedlukning og nødpasning træder i kraft

”Som afslutning vil jeg igen sige: Stor ros herfra til jer med at det lykkes så godt. Held og lykke med det fortsatte arbejde. Vær opmærksom på den lovgivning, der kommer - og vær opmærksom specielt på de udsatte børn og unge,” slutter Claus Hjortdal i videoen.