Claus Hjortdal: Politikerne må tage ansvaret for beslutning om udvidet åbning

"Det må være politikerne, som skal træffe beslutninger på baggrund af sundhedsmyndighedernes krav og forventninger – ikke den enkelte skoleleder.” Det siger Claus Hjortdal som en kommentar til, at et flertal uden om regeringen vil give skoler lov til at lave lokale løsninger, så de ældste børn kan komme tilbage i skole.

”På skolerne vil vi meget gerne have de ældste klasser tilbage, og vi har reageret flot på de beslutninger, der indtil videre er truffet. Men det er ærgerligt, hvis vi nu går væk fra den hidtidige strategi, hvor beslutningerne baserer sig på et sundhedsfagligt skøn kombineret med et politisk ønske. Det er ærgerligt, at politikerne nu i stedet siger, at de ikke vil tage ansvaret, og at nu kan I bare gå i gang ude på skolerne."

Det sagde Claus Hjortdal, Skolelederforeningens formand, tidligere i dag til TV2 News, som en kommentar til, at et flertal uden om regeringen vil give skoler lov til at lave lokale løsninger, så de ældste børn kan komme tilbage i skole.

Claus Hjortdal henviser til en helt ny, stor undersøgelse fra Skolelederforeningen, som viser, og det kun er 30 procent af skolerne, som med de nuværende retningslinjer vil kunne åbne for de ældste klasser i et eller andet omfang.

Læs mere om undersøgelsen

”Det må ikke blive skolelederne, der selv skal vurdere, om det er sundhedsmæssigt forsvarligt at åbne skolerne yderligere. Vi har ikke set en udmelding fra sundhedsmyndighederne, der siger, at det vil være en god ide. Det vil derfor sige, at det ifølge forslaget skal være den enkelte skoleleder, der skal tage ansvaret for, om smittetrykket i området kommer til at stige, samt at vi ikke bruger sundhedsmyndighederne og ikke bruger det politiske niveau. Hvis der kommer retningslinjer, så tager vi gerne og udfylder retningslinjerne, det har skolelederne gjort fremragende indtil videre. Men politikerne bliver nødt til at stå ved deres ansvar,” siger Claus Hjortdal.

"Det må være politikerne, som skal træffe beslutninger på baggrund af sundhedsmyndighedernes krav og forventninger – ikke den enkelte skoleleder.”