Claus Hjortdal til borgmestre: Lad skolerne få tid til omstilling efter nytår

På baggrund af en bekymring for skolernes situation efter jul/nytår henvender Claus Hjortdal sig med et brev til borgmestrene i de 69 kommuner, som lige nu er ramt af skærpede covid-19-restriktioner.

I brevet til de 69 berørte borgmestre opfordrer Claus Hjortdal til, at skolerne får fornuftig tid til en omstilling efter juleferien.

I brevet skriver Claus Hjortdal:

Kære borgmester,

Jeg skriver til dig på baggrund af situationen med covid-19 og det øgede smittetryk.
I Skolelederforeningen har vi fuld forståelse for, at de skærpede restriktioner på skoleområdet er en nødvendighed. Sammen må vi bidrage til at sænke smittetrykket.

Når jeg alligevel skriver til dig, er det med en bekymring for skolernes situation efter jul/nytår.

Med usikkerheden om, hvilke ændringer der sker efter jul og nytår - alt efter hvordan smittetrykket udvikler sig - vil det være en stor hjælp for skolerne, hvis de får den nødvendige tid til at iværksætte kommende omstillinger.

Hvis situationen efter jul/nytår tillader, at de ældste elever fysisk kan vende tilbage til undervisning på skolen, vil jeg derfor opfordre kommunen til at give skolerne mulighed for at benytte den glidende overgang indtil 10. januar, som Børne- og Undervisningsministeriet har givet mulighed for.

En udmelding fra kommunen allerede nu til skolens elever, forældre og medarbejdere om, at skolen forsætter på samme vilkår som nu, og indtil den 10. januar, vil give ro og tryghed for alle.

De mange omstillinger, som skolerne allerede har foretaget, er udført med meget kort tidsfrist. Fra landets skoleledere ved vi, at alle omstillinger kan skabe usikkerhed og bekymring blandt elever, forældre og medarbejdere, og at der på skolerne ligger et meget stort arbejde i at få omstillingerne til at fungere. Derfor håber jeg, at skolerne kan få ro og tid til den meget nødvendige omstrukturering og kommunikation med alle parter, så alle kan føle sig trygge.

I Skolelederforeningen og blandt landets skoleledere er der naturligvis fuld forståelse for, at en yderligere forværring af smittespredningen kan gøre det nødvendigt med flere restriktioner og omstillinger på skolerne.

Med ønsket om en god jul til dig og din familie.

Med venlig hilsen

Claus Hjortdal

Læs brevet som pdf