CORONA: Alle skoler og daginstitutioner lukker fra mandag og 14 dage frem...

På et pressemøde kl. 20:30 onsdag aften har statsministeren meddelt, at alle skoler og daginstitutioner lukkes fra på mandag og foreløbigt 14 dage frem som følge af, at coronavirus/covid-19 spreder sig ekstremt hurtigt, og at det er nødvendt at hindre/forsinke smittespredningen.

Dette gælder også andre uddannelses-, kulturinstitutioner, biblioteker mv. Alle offentligt ansatte, der ikke varetager kritiske opgaver inden for sundhed, politi, ældrepleje o.lign. sendes hjem - med løn - idet der opfordres til, at de, der kan, arbejder hjemmefra og så vidt muligt afspadserer, holder ferie efter aftale.

Formanden for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal siger:

”Vi tager budskabet meget alvorligt. Vi forventer, at både UVM og KL kommer med nærmere retningslinjer. Men det står fast, at skolerne må rette sig efter udmeldingen, og at vi må bruge de næste to dage på at snakke og berolige elever, forældre og medarbejdere om det der sker, og at vi fx kan øve os lidt i at gå på læringsplatforme og bruge digitale læremidler, så undervisningen ikke helt stopper”.

På pressemødet kom det frem, at skoler og institutioner vil blive holdt åbne til de forældre, der ikke kan finde andre løsninger - fx til børn af forældre, der varetager kritiske funktioner i samfundet.

Også enlige forældre, som ikke kan finde andre muligheder, vil der ifølge statsministeren findes løsninger til på skolerne.

Skolerne skal rette henvendelse til kommunerne om dette og lægge sig op ad kommunens anvisninger på området.

Det forventes, at regeringen de næste dage gennemfører hastelovgivning for at understøtte processen. Målet er som sagt at stoppe smittespredning, bl.a. fordi sundhedssystemet ikke kan følge med, og det betyder, at de fællesskaber, der ellers er så vigtige i vores samfund, nu kan blive en trussel mod folkesundheden.

Statsministeren opfordrede befolkningen til at undgå al unødig mødevirksomhed, arrangementer, kollektiv trafik m.v.: ”Hellere handle på den måde i dag end at fortryde det i morgen”, som Mette Frederiksen sagde.

Læs foreningens information fra tidligere i dag til skoleledelsen vedrørende coronavirus/covid-19

Foreningen har desuden foreløbigt lukket ned for en række af sine egne arrangementer. LÆS HER

Vi vender tilbage med mere information i morgen torsdag.