Coronahjælp fra Dansk Skoleskak/Trygfonden

Skoleskak Live! er Dansk Skoleskak's “corona-undervisning”, som er et gratis tilbud til klasser/grupper i skolen og elever, der fortsat er hjemme.

Da Danmark lukkede ned i starten af marts, etablerede Dansk Skoleskak 'Skoleskak Live!', så børn og unge stadig kan spille skoleskak og holde sammen – bare på afstand.

En donation fra TrygFonden sikrer, at Skoleskak Live! fortsat kan tilbyde sjov og lærerig undervisning i en udfordrende tid.

Det fortæller Dansk Skoleskak, som inviterer skolerne til at spille med.

Hør i denne video Dansk Skoleskak's læringschef fortælle:

 

Skoleskak Live! er Dansk Skoleskak's "corona-undervisning", der hjælper klasser/grupper i skolen og elever, der fortsat er hjemme.

Skoleskak Live! træner brikkernes gang, matematik generelt og især koordinatsystem, talforståelse, problemløsning og mønstergenkendelse - og viser nye veje til læring.

Det er gratis og alle kan være med.

Udsendelserne kan ses/genses via live.skoleskak.dk, hvor undervisningsplanen også ses.

Skoleskak Live sender:

Kl. 10: STARTER (for jer, der er nye i skoleskak)

Kl. 11: FORTSÆTTER (for jer, der kender brikkernes gang)

Kl. 13: MESTERSKAK (spil online mod en skakmester i Chess Kid Danmark gruppen på ChessKid.com)

Med eller uden skakbrikker

Der er ikke brug for fysiske skakbrætter for at være med. Det er en fordel at have adgang til en computer/tablet, hvis man gerne vil spille med online, men ikke et must. Og ellers er det frem med håndspritten, ønsk god kamp uden håndtryk og spil i mindre grupper.

Børn med særlige behov

Skoleskak har vist sig særligt effektfuldt over for elever med særlige behov, fortæller Dansk Skoleskak, som inviterer alle undervisere til National Vidensdag om Skoleskak den 15. maj kl. 12-15 - i år i en særlig online edition.

Se mere her