Mandag morgen rykkede københavnske skolelever ind i midlertidige klasselokaler i Telia Parken på Østerbro.
Det er ikke kreativitet der mangler, når kommuner og skoler landet over i denne tid skal finde alternative klasselokaler for at sikre, at undervisningen er sundhedsmæssigt forsvarlig. Både sportshaller, hoteller, kirker og biblioteker er blevet taget i brug.
Mandag morgen var det dog nogle helt særlige lokaler, der blev indtaget af ca. 200 elever i 4. og 5. klasse på Øster Farimagsgades Skole i København: Nemlig FCK’s stadion, Telia Parken på Østerbro, som kommunen har fået lov at låne til formålet.
I den kommende tid kan eleverne derfor se frem til at modtage undervisning med udsigt til Danmarks mest berømte fodboldbane.
Ifølge skoleleder på Øster Farimagsgades Skole, Axel Bech, der selv var mødt op for at byde eleverne velkommen i de nye rammer mandag morgen, gik det ’helt fantastisk’.
”Vi er en 135 år gammel skole, der har mange kapitler i vores historie. Det her er et nyt, spændende kapitel,” lyder det fra skolelederen.
I sidste uge holdt eleverne ’generalprøve’, hvor de blev instrueret i håndvask, afspritning, hvilke toiletter de skal anvende, samt hvor og hvor ikke de må opholde sig på de flere tusind kvadratmeter.
”Som alle andre prioriterer vi 9. klasse først, fordi de ikke kommer tilbage efter sommerferien,” siger Axel Bech.
Københavns kommune har indgået omkring 100 aftaler med kulturinstitutioner, virksomheder og boligforeninger om alternative løsninger på kapacitetsudfordringerne. Det har indtil videre skabt plads til ca. 3.300 børn fra skoler og dagtilbud, og tallene ændres dag for dag. Kommunen er desuden i dialog med flere aktører om yderligere muligheder.
Foto: Børne- og Ungdomsforvaltningen, Københavns Kommune