Covid-19: Retningslinjer for afslutning og dimission

Børne- og Undervisningsministeriet har udsendt retningslinjer om fejring af uddannelsesafslutning på skoler og uddannelsesinstitutioner. I år bør det foregå uden karamelkast, og 'der afholdes ikke årgangsfester eller klassefester på skoler og institutioner'.

I sidste uge valgte regeringen og folketingets partier at give mulighed for uddannelsesafslutninger. 

De nærmere retningslinjer er nu udarbejdet.

Det fremgår blandt andet, at arrangementer skal afholdes klassevist/holdvist.

Retningslinjerne vedrører arrangementerne sidste skoledag, translokation, dimission og anden uddannelsesafslutning - og vedrører uddannelsesafslutning på alle uddannelsesområder på Børne- og Undervisningsministeriets område, hvor skolen eller institutionen sammen med eleven/den studerende, og eventuelt enkelte af disses pårørende, markerer afslutningen af uddannelse.

Det fremgår blandt andet, at ”arrangementerne afholdes klassevist/holdvist, dvs. ca. 25-30 elever med mulighed for at de nærmeste familiemedlemmer el.lign., som fx en læremester, kan deltage. Der vil ca. kunne deltage tre personer pr. elev/studerende. Deltagerne gøres forud for arrangementet bekendt med, at man ikke skal møde op, hvis man har symptomer på covid-19. Desuden gøres deltagerne bekendt med retningslinjer for hygiejne og skolens/institutionens anvisning vedrørende arrangementets afholdelse mv. Hvis man selv eller ens nærmeste familiemedlemmer er i en særlig risikogruppe, bør man tage særlige forholdsregler. Der afholdes ikke årgangsfester eller klassefester på skoler og institutioner, da de sundhedsfaglige retningslinjer i disse situationer kun vanskeligt kan overholdes i praksis.”

Det fremgår også, at ”karamelkast ved sidste skoledag bør ikke forekomme.”

Læs de samlede retningslinjer i 'Retningslinjer for fejring af uddannelsesafslutning på
skoler og uddannelsesinstitutioner samt studenterkørsel',
som har afsnit om ’Generelle sundhedsfaglige retningslinjer’, ’Deltagere', ’Plan for arrangementets afholdelse’, 'Rengøring og hygiejne', 'Udskænkning og servering’ samt ’Forberedelse af studenterkørsel’.

Læs også mere på uvm.dk

Børne- og Undervisningsministeriet skriver, at retningslinjerne kan blive justeret.

Foto: Colourbox.dk