Fødselsdag: Claus Hjortdal 60 år

Stort tillykke til foreningens formand, Claus Hjortdal, som i dag fylder 60 år.

Stort tillykke til Skolelederforeningens formand, Claus Hjortdal, som i dag den 20. februar 2020 fylder 60 år.

Claus har siden 2014 været formand for Skolelederforeningen.

I perioden 2008-14 var han næstformand i foreningen og før det amtskredsformand.

Claus Hjortdal repræsenterer lederne i LC og sidder i en lang række råd og udvalg på skoleområdet. Han er desuden formand for 6.000 undervisere i LC-Lederforum og talsmand for ca. 40.000 ledere i Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Claus Hjortdals formandspost i Skolelederforeningen er i en periode, hvor der er sket en øget professionalisering af ledelsesopgaven i folkeskolen. Men også en turbulent tid med reduktion i antallet af folkeskoler, ledere og lærere, inklusion, lov 409, lovjusteringer mv.

Folkeskolen har stor bevågenhed politisk og i medierne, og det er ganske ofte, at formanden bliver bedt om en kommentar på skoleledernes vegne. Claus er i den forbindelse kendt for sin tydelige røst og for at blive hørt. Han er også kendt for med sin nordjyske tålmodighed og et stort netværk at få folk til at mødes og nå til forståelse om, hvordan de skolemæssige udfordringer kan løses.

Claus Hjortdal er læreruddannet fra Nørre Nissum Seminarium i 1986, og arbejdede som lærer i Sydthy Kommune 1986-92. Han var skoleleder på Skjoldborg Skole, Tingstrup Skole og Øster Jølby Skole 1992-07. Han er gift med tidligere skoleleder, konsulent i Skoleforvaltningen i Aalborg, Birthe Hjortdal. Tilsammen har de fem voksne børn og tre børnebørn og flere på vej.

Ægteparret bor i Thisted, hvor også Claus Hjortdal er født og opvokset. En karriere på ungdomslandsholdet i volleyball og andre aktiviteter er i dag afløst af gå- og cykelture i det smukke lokalområde, når tilværelsen ikke tilbringes i København, hvor han nu i over 10 år mere eller mindre har opholdt sig til hverdag eller pendlende frem og tilbage.

Vi ønsker Claus en rigtig dejlig fødselsdag. 

Foto: Thomas Arnbo