Genåbning: Daginstitutioner og de mindste klasser

(Genåbningsdatoen opdateret 6. april kl. 21 efter statsministerens pressemøde) Regeringen vil genåbne daginstitutioner og skolernes mindste klasser efter onsdag den 15. april. Det erfarer TV 2 her ca. 1 time før statsminister Mette Frederiksens pressemøde i dag mandag kl. 20 om gradvis genåbning af samfundet.

Ifølge TV 2 er en del af regeringens plan om en gradvis genåbning af samfundet, at de mindste børn skal kunne vende tilbage i daginstitutioner, og at de mindste klasser gradvist skal kunne vende tilbage i skole over en periode på fire uger.

De øvrige detaljer er endnu ukendte. Statsministeren har mandag eftermiddag drøftet udspillet med de øvrige af Folketingets partier. Der vil ifølge TV 2 komme nærmere politiske forhandlinger om nogle af planens elementer, herunder spørgsmålet om eksaminer.

Det må forventes, at regeringen/statsminister og undervisningsministeren vil præcisere, hvilke rammer og regler, der gælder for samvær i institutioner og skoler – ud over at Sundhedsministeriet lige har forlænget forbuddet mod forsamlinger på over 10 personer til 18. april.

Skolelederforeningen er i kontakt med bl.a. undervisningsministeren og venter med at kommentere udmeldingen til efter statsministrenes officielle pressemøde kl. 20. men har tidligere peget på bl.a. følgende forudsætninger for en vellykket genåbning af landets skoler.

Læs mere HER

Foto: Colourbox.dk