Giv skolerne tid til at implementere skærpede Corona-regler

”Vi håber, at regeringen og sundhedsmyndighederne har øje for, at det tager tid at forberede en ændring af undervisningen, igen. Vi opfordrer derfor til, at vi på skolerne får en fornuftig tidsramme til en eventuel omlægning, så vi kan forberede elever, forældre og skolens personale bedst muligt på ændringen.”

Det siger Dorte Andreas, næstformand i Skolelederforeningen, i dag til TV2 News.

Hun appellerer til, at landets skoler får god tid til at implementere ændringer, som kan være på vej i flere kommuner i og omkring hovedstaden.

Regeringen er på vej med strammere Corona-restriktioner for hovedstadsområdet for at sætte ind mod høje smittetal. Restriktionerne meldes ud senere i dag.

I og omkring hovedstadsområdet er det især de 10-29-årige, der bliver smittet i øjeblikket.

Præcis hvilke tiltag, der er tale om, er endnu ikke meldt ud. På grundskoleområdet skriver flere medier, at der kan blive tale om, at klasser ikke må blandes.

Skolelederforeningen håber, at de restriktioner, der må komme på skoleområdet, vil være nogle, som skolerne kender i forvejen:

”Det vil kræve ekstra ressourcer af skolerne, hvis der introduceres helt nye tiltag. Skolerne har været igennem indtil flere større omlægninger, som har kostet mange ressourcer. Vi har fx allerede erfaringer med, hvordan man hurtigt får etableret fjernundervisning ,” siger Dorte Andreas.

Hun mener, at der i det hele taget er behov for fleksibilitet, for at skolerne kan lykkes med opgaven:

"Der kan fx være behov for, at vi kan anvende begreber som nødundervisning i situationer, hvor man ikke kan undervise klasserne på tværs i forbindelse med valgfag.”