Gordon Ørskov er ny formand for DLF

Skolelederforeningen har fem delegerede med på DLF’s kongres 2020, som i år er komprimeret ned til kun at vare en dag - i dag onsdag den 23. september - og hvor højdepunktet har været valg af ny formand for DLF.

Ud af tre kandidater til DLF-formandsvalget blev det Gordon Ørskov Madsen, som har været formand for Aarhus Lærerforening og er formand for overenskomstudvalget i DLF, der trak det længste strå - med 52 % af stemmerne fra de ca. 300 delegerede i kongressen. 

"Vi ønsker Gordon Ørskov et kæmpe stort tillykke med den store post som DLF's nye formand. Vi glæder os rigtig meget til samarbejdet. Det er afgørende for folkeskolen, at DLF har en stærk formand, som forstår at samarbejde, men også har blik for at udvikle skolen. Vi vil selvfølgelig hurtigst muligt byde Gordon på en kop kaffe og en god snak om folkeskolen", siger Skolelederforeningens formand Claus Hjortdal.

Gordon Ørskov vandt efter en dramatisk afstemning, hvor det elektroniske system gik ned, og der måtte stemmes manuelt.

Desuden opnåede ingen af kandidaterne i første omgang 50 % af stemmerne. Der måtte derfor stemmes igen, hvilket i 2. runde altså faldt ud til Gordon Ørskovs fordel. 

I valget af formandsposten i DLF var Skolelederforeningens repræsentanter efter beslutning i HB frit stillet til at stemme - på baggrund af en drøftelse af kandidaterne på sidste HB-møde og en kort fælles rådslagen efter valgoplæggene i dag.

Den nye DLF-formand Gordon Ørskov Madsen er foreløbigt valgt for de næste tre år. Han afløser Anders Bondo Christensen, som de fleste kender fra de seneste 18 år på formandsposten. Og altså nok en gang en mandlig formand for et DLF med ca. 70 % kvinder.

Den afgående formand Anders Bondo Christensen takkede i sin sidste tale til kongressen som formand bl.a. for det gode samarbejde med Skolelederforeningen gennem årene. Og Claus Hjortdal kvitterede for det - med tilføjelsen om, hvor vigtigt det også er, at Skolelederforeningen er med i samarbejdet lokalt.

Se og læs valgoplæg

Den nye formand Gordon Ørskov og de to andre kandidaters valgoplæg på hver 10 minutter på kongressen kan ses streamet på dlf.org. Desuden kan kandidaternes skriftlige valgoplæg, hvor der også er flere oplysninger om deres faglige og fagpolitiske baggrund, læses her:

NY FORMAND FOR DLF

Valgoplæg - Gordon Ørskov Madsen

DE ØVRIGE KANDIDATER

Valgoplæg - Morten Kvist Refskov

Valgoplæg - Anders Liltorp