Internationalt fokus på Covid-19-håndtering i danske skoler

Der har været stor interesse - også internationalt - for, at det er lykkedes lærere, pædagoger og ledelse på de danske folkeskoler at manøvrere gennem en lukning, to genåbninger og nu altså sporadiske hjemsendelser elever og klasser.

Selv om smittetallene har været stigende efter sommer, gælder det Socialdemokratiske slogan ’Lille land, stort fællesskab’ ikke mindst for landets folkeskoler.

For internationalt har der været stor interesse for, at det er lykkedes lærere, pædagoger og ledelse på de danske folkeskoler at manøvrere gennem en lukning, to genåbninger - og nu også sporadiske hjemsendelser af elever, klasser og personale. Og der har været stor ros til folkeskolen i befolkningen og blandt politikere, medier og forskere.

Det er hårdt, men skolerne lykkes så godt med opgaven, at det altså har givet internationalt genlyd. Således har foreningen haft mange – også udenlandske – henvendelser fra medier og organisationer. Vi nævner kort Frankrig, Storbritannien, Holland, Sydkorea, Spanien, Irland, flere henvendelser fra USA, bl.a. fra BBC-America, CNN, de estimerede aviser New York Times og Washington Post.

Der har været afholdt flere webinarer og virtuelle møder om Corona og skoler, bl.a. i FN-regi, ESHA (den europæiske skolelederorganisation), for Syd- og Mellemamerika samt Hawaii, hvor det danske skolevæsen bliver fremhævet som omstillingsparat og handlekraftigt.

De fleste danske skoler har også haft et stort arbejde med at kommunikere deres indsatser ud, nogle også på fx engelsk. Her et videoeksempel fra Lille Næstved Skole