Julehilsen fra formanden - tak for en kæmpe indsats i 2020

"I har gjort et meget, meget flot stykke arbejde." Claus Hjortdal sender med sin julehilsen en stor tak til landets skoleledere for den ekstraordinære indsats i 2020. I sin tale kommer Claus Hjortdal også ind på de vanskelige vilkår, som skolelederne driver skoler under i corona-tiden.


”Nedlukningen i foråret viste med al tydelighed, at I kan jeres håndværk. I kan lynhurtigt omstille, skabe struktur og system. Siden sommerferien har I ydet et mindst lige så flot og stort arbejde. Der har lydt megen ros til jer fra alle sider, og den skal også lyde fra mig.”

Claus Hjortdal sender med sin julehilsen en meget stor tak til landets skoleledere for den ekstraordinære indsats i 2020.

I sin tale kommer Claus Hjortdal også ind på de vanskelige vilkår, skolelederne har at drive skole under i corona-tiden.

”Undervejs har vi sagt til børne- og undervisningsministeren, at folkeskoleloven og corona-tid simpelthen ikke passer sammen. Vi kan ikke køre en fuld folkeskolelov, når elever og lærere er fraværende, når vi har nedlukning og fjernundervisning. Så der bliver nødt til at blive taget stilling til, hvad vi så gør dette skoleår.”

Skolelederforeningen har også været i dialog med ministeren omkring valgfagseksamen – da der er behov for fleksibilitet i forhold til eksamen og afslutning af fag.

”Vi fortsætter med at arbejde for det - også i det kommende år - for at sikre jer de bedst mulige vilkår for at drive skole frem mod sommerferien,” siger Claus Hjortdal og ønsker alle en glædelig jul og et godt og lykkebringende nyt år.

Se hele talen i videoen ovenfor