Nye corona-restriktioner bør skele mere til erfaringer

Et højt smittetal sender nu de ældste elever i folkeskolen i 38 kommuner hjem. Skærpede restriktioner er nødvendige, men selv små ændringer kræver store omstillinger på skolerne, og Skolelederforeningens formand Claus Hjortdal efterlyser, at der bliver skelet mere til erfaringerne.

Fra onsdag den 9. december bliver eleverne i 5.-9. klasse sendt hjem i 38 af landets kommuner for at bremse spredningen af coronasmitte. Det kom frem på et pressemøde mandag den 7. december.
Modsat nedlukningen i Nordjylland for kort tid bliver også 9. klasse hjemsendt denne gang, og den ændring undrer formanden for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal, sig over:

”I Nordjylland lod man eleverne i 9. klasse blive i skolen, fordi man vægtede deres afgangseksamen højt. Eleverne har brug for undervisningen, og jeg vil opfordre til at overveje om ikke 9. klasse også i denne omgang kan være helt eller delvist på skolen”, siger Claus Hjortdal og fortsætter:

”Det er også vigtigt at præcisere restriktionerne, der gælder for fritiden, så det bliver helt tydeligt for eleverne, at de heller ikke skal mødes andre steder end i skolen”.

Undervisning efter nødbekendtgørelsen
Ligesom i foråret træder nødbekendtgørelsen i kraft i de 38 kommuner, hvor de ældste elever bliver hjemsendt. Og det er vigtigt, at der også følger ressourcer med, lyder det fra Skolelederforeningen.

”Det er afgørende, at der følger ressourcer med. Erfaringen fra foråret viser, hvor vigtigt det var. Både i forhold til behovet for yderligere holddeling og til rengøring og hygiejne”, siger Claus Hjortdal.

Brug for tid til forandringer
I første omgang gælder de nye restriktioner indtil den 3. januar. Men der er mulighed for, at restriktionerne bliver forlænget og nye ændringer først træder i kraft en uge efter, juleferien er slut.

”Det vil være yderst fornuftigt at lade de nye restriktioner gælde en uge ind i det nye år, så der ikke skal ske en ny ændring lige efter ferien. Det er vigtigt, at skolelederne får tid til at implementere en ny ordning og ikke skal have en usikkerhed hen over juleferien”, siger Claus Hjortdal.

De 38 kommuner, der er omfattet af skærpede restriktioner

Albertslund, Allerød, Ballerup, Brøndby, Dragør, Egedal, Faxe, Fredensborg, Frederiksberg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Greve, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Herlev, Hillerød, Hvidovre, Høje-Taastrup, Hørsholm, Ishøj, København, Køge, Lejre, Lyngby-Tårbæk, Odense, Roskilde, Rudersdal, Rødovre, Slagelse, Solrød, Tårnby, Vallensbæk, Vordingborg, Aarhus

Kilde: TV2