Kulturminister Joy Mogensen besøger OrkesterMester-skoler

Med Kulturministeriets musikhandlingsplan for 2019-22 er afsat 10 mio. kr. ekstra til, at flere elever på landets folkeskoler kan få mulighed for at spille et instrument og spille sammen.

I forbindelse med udlodningen af den nye pulje besøger kulturministeren i dag Gungehusskolen i Hvidovre kommune, hvor elever sammen med elever fra Distriktsskole Ølstykke i Egedal kommune giver koncert og musikalske smagsprøver.

De to skoler deltager sammen med 20 skoler i partnerskabet OrkesterMester, der arbejder på at opbygge skoleorkestre på skoler, der ikke har et orkester samt udbrede instrumental- og musikundervisningen. Desuden er målet at give samarbejdet mellem musikskoler og folkeskoler et løft.

OrkesterMesters fire kodeord er skolestolthed, spilleglæde, selvtillid og sammenhold.

”OrkesterMester giver flere børn får en chance for at spille i et orkester. Det øger børnenes selvtillid og giver sammenhold, når eleverne oplever suset ved at spille sammen med deres kammerater,” siger Dorte Andreas, Skolelederforeningens næstformand.

Hun er med i styregruppen for OrkesterMester-partnerskabet mellem musikskolernes organisationer, Skolelederforeningen og DR SymfoniOrkestret, støttet af Nordea Fonden.

ET TILBUD! Få ministeren og 2 elever fra OrkesterMester-skolerne på besøg på skolen. Få mulighed for at få et instrument i hånden og se, hvad der kan sker, når vi spiller sammen…

KONTAKT: Danske Musik- og Kulturskoler, tlf. 51 92 26 84, bhj@dmkskoler.dk, www.orkestermester.dk

OskerterMester