Skolens Venner: Frivillige skolevenner skal bidrage til god skolestart

Over de næste tre et halvt år vil frivilligorganisationen Skolens Venner – med støtte fra Egmont Fonden – sætte fokus på den gode skolestart.

For at sikre alle børn en god start på skolelivet har Skolens Venner indgået et partnerskab med Egmont Fonden som en del af deres spireprogram.

Det skriver frivilligorganisationen i en pressemeddelelse, hvor det fortælles, at målet er, at 520 frivillige skolevenner skal nå 12.195 børn henover de næste tre et halvt år, herunder 1.400 børn med risiko for en dårlig skolestart.

”Vi ser skolevenner som et naturligt supplement til trivselsindsatsen på skoleområdet, og vi håber, vi kan være med til at skabe en langsigtet og bæredygtig tradition, hvor civilsamfundet kan komme mere i spil på skoleområdet til glæde for både elever og lærere”, fortæller Trine Ladegaard, sekretariatsleder i Skolens Venner, i pressemeddelelsen.

Skolens Venner er en forening af frivillige, der typisk indgår fast i en klasse 2-4 timer om ugen.

En skoleven erstatter ikke fagprofessionelt personale, men indgår i lærerstyrede aktiviteter som en støtte til eleverne, f.eks. ved at besvare spørgsmål, støtte læsning og opgaveløsning, trøste og lægge ører til det, eleverne er optaget af.

Det betyder, at læreren får bedre tid til den enkelte elev med en skoleven i klassen, forklarer Trine Ladegaard.

Læs mere her