Skoler må afvise børn efter ferie

Ifølge Børne- og Undervisningsministeriet bør skoler og institutioner afvise børn, der har været på ferie i frarådede lande. Skolelederforeningen er enig i vurderingen.

Hvis sommerferien i år går til Italien, Spanien, Frankrig, Grækenland og andre lande, som regeringen ikke har åbnet op for, kan det komme til at koste 14 dages karantæne fra arbejdspladsen efter hjemkomsten.

Skolelederforeningen er enig i nødvendigheden af, at børn lige så vel deres familier, der har været på ferie i frarådede lande, må holde 14 dages karantæne fra skole og daginstitution - selvom det kan være svært for skolerne at håndhæve.

"Vi bliver af hensyn til de andre elever, familier og vores ansatte nødt til at afvise at modtage eller hjemsende børn og elever, der har holdt ferie i udlandet uden for undtagelserne. Der ligger derfor en kommunikationsopgave i kommunikere dette til forældrene”, siger skolelederens formand Claus Hjortdal.

Børne- og Undervisningsministers anbefalinger om karantæneforanstaltninger gælder ikke kun skoler, men daginstitutioner, gymnasier og andre uddannelsesinstitutioner.