Ultra:bit forlænges og udvides til 7. og 8. klassetrin

Endnu flere skoleelever kan nu stifte bekendtskab med læringsindsatsen ultra:bit. Det sker, fordi indsatsen forlænges til 2023 og samtidig udvides fra 2021, så også elever i 7. og 8. klasse kan være med. Samtidig indtræder Astra som ny partner.

Endnu flere skoleelever kan nu stifte bekendtskab med læringsindsatsen ultra:bit. Det sker, fordi indsatsen forlænges til 2023, og den udvides samtidig fra 2021, så også elever i 7. og 8. klasse kan være med.

Endnu en nyhed er, at Astra, det nationale naturfagscenter, træder ind som ny partner. Sammen med Center for Undervisningsmidler (CFU), som har været med fra projektets start, skal Astra være med til at forankre ultra:bit i undervisningsverdenen.   

Ifølge DR deltager 8 ud af 10 skoler på landsplan allerede i ultra:bit - således har 1.300 skoler tilmeldt sig siden lanceringen i 2018 - og mere end 100.000 børn fra 4., 5. og 6. klasse deltager på nuværende tidspunkt.

Ultra:bit har til formål at inspirere børn til at udvikle digitale færdigheder gennem leg og undervisning, så de går fra at være storforbrugere af teknologi til også at være skabere med teknologi.

Indsatsen er støttet af Industriens Fond, og en bevilling på 17,5 millioner kroner fra Industriens Fond gør det muligt at udvide og forlænge indsatsen.

Ultra:bit består af børneprogrammer på DR Ultra, undervisningsmaterialer på DR Skole samt en række læringstilbud m.m.

Læs mere her

Kilde: DR, Kultur, Børn og Unge