UMV og Sundhedsstyrelsen udsender nærmere information til skolerne

Børne- og Undervisningsministeriet og Sundhedsstyrelsen har i dag udsendt nye dokumenter, som samler og uddyber retningslinjer og anbefalinger i forbindelse med fase II af genåbningen af skolen.

Onsdag eftermiddag blev retningslinjerne fra Børne- og Undervisningsministeriet i forbindelse med fase II af skolernes genåbning udsendt til skolerne.
 
Skolelederforeningen efterlyser dog mere klare og konkrete retningslinjer, så skolerne bedst muligt kan byde 6.-9/10. klasse velkommen tilbage fra på mandag.
Læs nyhed: Genåbningens fase II: Retningslinjer fra UVM kom sent og er utilstrækkelige
 
Det har Børne- og Undervisningsministeriet og Sundhedsstyrelsen lyttet til, og på den baggrund undersender de i dag et notat fra Sundhedsstyrelsen: 'Oversættelse til dagtilbud og skoler af generelle anbefalinger om forebyggelse af smittespredning' samt ’Reviderede og nye spørgsmål/svar på grundskoleområdet' fra Børne- og Undervisningsministeriet. Det sidste rummer nye spørgsmål-svar og enkelte præciseringer af tidligere udarbejdede spørgsmål-svar’ .
 
Det bliver modtaget med tilfredshed i Skolelederforeningen.
 
”Vi vil gerne kvittere for, at Børne- og Undervisningsministeriet og Sundhedsstyrelsen har lyttet og reageret og nu udsender en oversigt og en oversættelse af retningslinjer og anbefalinger. Det har skolerne behov for, så de bedst muligt kan modtage de ældste elever på en sikkerheds- og sundhedsmæssig forsvarlig måde. Vi glæder os meget til at få alle eleverne tilbage på skolen,” siger Claus Hjortdal, Skolelederforeningens formand.
 

Foruden notatet fra Sundhedsstyrelsen og de nye spørgsmål/svar fra Børne- og Undervisningsministeriet er ministeriets retningslinjer for grundskoler forenklet, så indhold om sundhedsfaglige anbefalinger er erstattet af et link til notatet fra Sundhedsstyrelsen.

Læs Notat fra Sundhedsstyrelsen 'Oversættelse til dagtilbud og skoler af generelle anbefalinger om forebyggelse af smittespredning'
Læs ’Reviderede og nye QA på grundskoleområdet’ fra Børne- og Undervisningsministeriet
Læs de reviderede retningslinjer fra Børne- og Undervisningsministeriet

Foto: Colourbox.dk