Claus Hjortdal om eksamensnyt: ”Giver eleverne mulighed for at sænke skuldrene”

Med en justering af sommerens prøver og eksamener kan den afsluttende standpunktskarakter gælde for eleverne i 9. og 10. klasse , hvis den er højere end prøvekarakteren. Det er også aftalt, at eleverne i grundskolen får deres standpunktskarakter inden prøven.

"Det er en god løsning, som sikrer, at eleverne får mulighed for at prøve en eksamenssituation, og som samtidig tager brodden af den ekstra nervøsitet, der helt naturligt kan være hos eleverne i år. Løsningen flugter godt med, at vi fra landets skoleledere hører, at de allerede er langt med forberedelsen til sommerens prøver og eksamener i forlængelse af den politiske aftale, som blev indgået i februar i år,” siger Claus Hjortdal, Skolelederforeningens formand.

Claus Hjortdal mener, det er interessant at se på, om justeringen med at lade den højeste karakter gælde skal gøres til en generel ordning.

"Det er vigtigere, at børnene får en god oplevelse med at gå til eksamen end karakteren, som ikke bliver brugt til noget. Hvis børnene bliver mindre stressede, er det for mig at se det vigtigste.”

Justeringen af aftalen fra februar er aftalt mellem regeringen og et bredt flertal.

"I den her situation er der ingen nemme løsninger. Det er helt afgørende, at eleverne kommer til eksamen og får mulighed for at vise, hvad de kan. Men det er også vigtigt, at vi tager hensyn til den helt særlige situation, der præger dette skoleår,” siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil på ministeriets hjemmeside.

Justeringen kommer på baggrund af, at undervisningen i dette skoleår ikke har været optimal, og perioderne med hel eller delvis hjemsendelse og nødundervisning har været lang, oplyser Børne- og Undervisningsministeriet.

Eleverne i 9. og 10. klasse skal fortsat til de prøver, som indgår i den politiske aftale fra februar.

Modelfoto: Colourbox.dk