Claus Hjortdal om skoleåbning: Skolerne har akut brug for retningslinjerne

Landets skoler venter stadig på retningslinjerne for skoleåbningen for de mindste klassetrin. Nu haster det virkelig, hvis skolerne skal have mulighed for at skabe en tryg skoleåbning for elever, forældre og ansatte, siger Claus Hjortdal.

På mandag står eleverne i landets 0.-4. klasser klar til igen at modtage undervisning på skolerne. Men de retningslinjer, som skolerne skal følge, er stadig ikke meldt ud fra Børne- og Undervisningsministeriet. Det betyder, at skolerne endnu ikke kender detaljerne for, hvordan genåbningen skal foregå.

"Nu haster det virkelig," siger Claus Hjortdal, Skolelederforeningens formand.

"Denne gang blev vi lovet god tid til at planlægge genåbningen, og det så da også lovende ud, da det mandag blev meldt ud, at skolerne skulle genåbne for de mindste klasser en uge senere. Men nu står vi i den situation, at der kun er ganske få dage tilbage til at få hele planlægningen på plads – og retningslinjerne er stadig ikke meldt ud.”

Claus Hjortdal opfordrer Børne- og Undervisningsministeriet til meget snart at offentliggøre retningslinjerne.

"På skolerne vil vi meget gerne skabe en så tryg og god genåbning som muligt, så både elever, forældre og skolens ansatte føler sig trygge, men det kan vi kun, hvis vi har fornuftig tid til at planlægge alt det praktiske, som følger med en genåbning, samt til at få logistikken til at gå op."

Modelfoto: Colourbox.dk