Formandens sommerhilsen: Jeres indsats har skabt tillid til skolen

"Den tillid, som I har formået at stable på benene, har vi brugt, når vi har talt med ministeren. Det har betydet, at vi har fået en fleksibilitet igennem i forhold til resten af næste skoleår, som vi ikke havde kunnet få, hvis ikke der var tillid til skolen".

 

"Der er enorm respekt om det arbejde, I har udført, og at I er lykkedes med det. Det har skabt en vældig tillid til skolen og til jer som ledere."

Det siger Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen, i sin sommerhilsen til landets skoleledere, som om ikke så længe kan se frem til en velfortjent sommerferie oven på et helt særligt skoleår.

"Vi var i KL's Børne- og Undervisningsudvalg forleden, og der var entydigt en fuld opbakning til folkeskolen, og der var en kæmpe respekt for det arbejde, I har gjort ude på skolen. Der var en stor tak til hele lederstanden i folkeskolen, der sammen med det dygtige personale har lykkes med at få skolen igennem på så flot vis, som I har."

Den tillid, som landets skoleledere har formået at stable på benene, har vi i Skolelederforeningen benyttet, når vi har talt med ministeren, slår Claus Hjortdal fast:

"Det har betydet, at vi har fået en fleksibilitet igennem i forhold til resten af næste skoleår, som vi ikke havde kunnet få, hvis ikke der var tillid til skolen. Det er også lykkedes os at få en exit-plan med ind, der betyder, at en hel masse styringsmekanismer er trukket ud et helt år, hvor vi får tid og ro til at arbejde med skolen, som vi gerne skal.

Den tillid skal vi have båret ind i næste skoleår, hvor vi skal kigge på, hvor går skolen hen efter reformen og efter coronatiden."

Hør hele sommerhilsenen i videoen ovenfor.

Rigtig god sommer til jer alle.