Håndtering af smitte med covid-19: Ændrede retningslinjer letter hverdagen i skolen

De opdaterede retningslinjer og nye anbefalinger for smittetilfælde på skolerne vil forhåbentlig betyde, at langt flere elever kan følge undervisningen på skolen – samtidig bliver arbejdsopgaven med at smitteopspore og hjemsende elever lettere for landets skoler. Det kræver dog, at der er testmulighed på skolerne hver dag, påpeger Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen.

"Forhåbentlig vil færre elever nu miste skoletid, ligesom arbejdsopgaven for skolerne bliver en del lettere,” siger Claus Hjortdal i forbindelse med, at Sundhedsstyrelsen i dag har meldt ud, at børn ikke længere skal sendes hjem, når de er nær kontakt til en smittet.

Fremover er det kun den smittede selv, der skal gå i selvisolation. Børn som er nære kontakter anbefales i stedet at blive testet, så de kan blive i skole eller i daginstitution.

Det har Sundhedsstyrelsen i dag oplyst i en pressemeddelelse.

Claus Hjortdal er glad for, at der er lyttet til skoleledernes udmeldinger om, at det indtil nu har været en særdeles tung og vanskelig opgave at opspore og hjemsende elever, der har været i nær kontakt med en smittet.

Testmulighed på skolerne er en forudsætning

Det er endnu ikke meldt ud, hvordan og hvor testningen skal foregå. Hvis de nye anbefalinger skal fungere, er det dog helt nødvendigt, at der hver dag er mulighed for, at eleverne kan blive testet på skolerne.

”Der er flyttet en del teststeder væk fra skolerne. Indtil nu har det været kommunernes opgave at løse opgaven med at teste, og den har de taget på sig. Nu må kommunerne og sundhedsmyndighederne i dialog om, hvordan man løser den nye situation, så eleverne ikke skal væk fra skolen for at blive testet.”

Modelfoto: Klaus Holsting