Lærere og skoleledere i fælles vaccineopråb

Ovenpå udmeldingen om en ny vaccineplan kommer Danmarks Lærerforeningen og Skolelederforeningen med en fælles appel om, at skolernes personale ikke bør miste deres plads i køen.

Hvis politikerne bakker op om en ny vaccinationsplan, betyder det, at lærere og andet personale på skolerne mister deres plads i køen. Det vækker bekymring både i Danmarks Lærerforening og Skolelederforeningen:

”Det er vigtigt, at vi opretholder vaccinekøen for skolens ansatte. Lige om lidt er det påske og rigtig mange skolebørn, lærere og andet personale vil formentlig skulle tilbage i skolen efter ferien. Selvom vi mange steder kan lave gode indretninger af skolen, så vi kan overholde nogle af retningslinjerne, så er det helt umuligt at undgå tæt kontakt med mange forskellige børn og voksne i løbet af en dag.”, siger Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen.

Prioriter faggrupper i ”samfundskritiske funktioner”
Derfor appellerer de to foreninger til, at forligspartierne bag en ny vaccinationsaftale fortsat prioriterer faggrupper i ”samfundskritiske funktioner” – herunder både lærere i folkeskolen og på specialskolerne. Derudover er det afgørende med et stort fokus på bedre rengøring, afspritning, opdeling af klasser, flere lokaler til rådighed, færre undervisningstimer så man kan deles om pladsen og et generelt større fokus på arbejdsmiljøet.

”Vi glæder os til at få både elever, lærere og andet personale tilbage i skolen, men det skal foregå på en ordentlig måde. Derfor er det en klar opfordring, at skolens personale beholder prioriteringen i vaccinekøen”, siger Claus Hjortdal, formand i Skolelederforeningen.

”Folkeskolen er ikke et fysiklokale, hvor man kan lave epidemiforsøg med skolens elever og ansatte. Vores lærere gør et kæmpe stykke arbejde i vores alles interesse. Vi har ikke bedt om meget under det seneste års pandemi – men at nedprioritere lærerne i vaccinekøen er ikke i orden”, siger Gordon Ørskov Madsen, formand i Danmarks Lærerforening i en pressemeddelelse.

Modelfoto: Klaus Holsting